PC GUARD SA Zbycie pakietu akcji

18.06.2014, 17:21aktualizacja: 18.06.2014, 17:21

Raport bieżący 14/2014

Zarząd PC Guard SA z informuje, że w dniu 18 czerwca 2014 roku otrzymał zawiadomienie, którego treść publikuje poniżej:

ZAWIADOMIENIE

Magna Polonia Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie (dalej zwana "Zawiadamiającym"), działając na podstawie art. 69 ust 1 pkt 2) oraz art. 69 ust. 2 pkt 1) lit. a) ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (t.j. Dz. U. z 2013 r., poz. 1382, z późn. zm. - dalej "Ustawa"), zawiadamia, że w wyniku dokonania zbycia przez Zawiadamiającego oraz podmiot od niego zależny, udział bezpośredni i pośredni Zawiadamiającego w ogólnej liczbie głosów w spółce PC Guard S.A. z siedzibą w Poznaniu ("Spółka"), uległ zmniejszeniu w sposób opisany w niniejszym zawiadomieniu.

Zbycie miało miejsce w dniu 16 czerwca 2014 r., na podstawie umów sprzedaży akcji zawartych poza zorganizowanym systemem obrotu i obejmowało:

1.w odniesieniu do Zawiadamiającego - 890.771 akcji Spółki.

2.w odniesieniu do podmiotu zależnego od Zawiadamiającego - spółki Magna Inwestycje Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością - Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Warszawie ("Magna Inwestycje") - 4.165.323 akcje Spółki.

Przed dokonaniem transakcji, o których mowa w niniejszym Zawiadomieniu, Zawiadamiający posiadał bezpośrednio 890.771 akcji Spółki reprezentujących 2,90% kapitału zakładowego Spółki, uprawniających do wykonywania 890.771 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, co stanowi 2,90% ogólnej liczby głosów w Spółce.

Wraz z Magna Inwestycje Zawiadamiający posiadał 5.056.094 akcje Spółki reprezentujących 16,47% kapitału zakładowego Spółki, uprawniających do wykonywania 5.056.094 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, co stanowi 16,47% ogólnej liczby głosów w Spółce.

Po dokonaniu transakcji, o których mowa w niniejszym Zawiadomieniu, Zawiadamiający bezpośrednio ani wraz z Magna Inwestycje nie posiada żadnych akcji Spółki.

Ponadto Zawiadamiający oświadcza że brak jest podmiotów dominujących i zależnych, które posiadałyby akcje Spółki.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi pif/