POLSKI KONCERN MIĘSNY DUDA SA uchwała Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych SA w sprawie scalenia akcji

20.06.2014, 21:25aktualizacja: 20.06.2014, 21:25

Raport bieżący 11/2014

Zarząd spółki Polski Koncern Mięsny DUDA Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie ("Spółka"), informuje, że w dniu dzisiejszym powziął wiadomości o uchwale Nr 563/14 z dnia 14 czerwca 2014 roku Zarządu Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych SA, zgodnie z którą określono, w związku ze zmianą wartości nominalnej akcji Spółki z 1 zł (jeden złoty) na 10,00 zł (dziesięć złotych), dzień 3 lipca 2014 roku jako dzień wymiany 278.002.229 (dwieście siedemdziesiąt osiem milionów dwa tysiące dwieście dziewięćdziesiąt) akcji Spółki oznaczonych kodem PLDUDA000016 na 27.800.229 (dwadzieścia siedem milionów osiemset tysięcy dwieście dwadzieścia dziewięć) akcji Spółki o wartości nominalnej 10,00 zł (dziesięć złotych), każda.

Dzień referencyjny został ustalony na 24 czerwca 2014 roku.

Zarząd Krajowego Depozytu stwierdził, że po przeprowadzeniu ww. operacji wymiany akcji Spółki, kodem PLDUDA000016 oznaczonych będzie 27.800.229 (dwadzieścia siedem milionów osiemset tysięcy dwieście dwadzieścia dziewięć) akcji Spółki o wartości 10,00 zł (dziesięć złotych) każda.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/