VISTAL GDYNIA SA podpisanie umowy z Bilfinger Infrastructure SA

27.06.2014, 17:07aktualizacja: 27.06.2014, 17:07

Raport bieżący 30/2014

Zarząd Vistal Gdynia SA ("Spółka") informuje, że 27 czerwca 2014 r. otrzymał informację, iż Spółka uzyskała zlecenie datowane na 27 czerwca 2014 r. ("Umowa") od Bilfinger Infrastructure S.A. ("Generalny Wykonawca").

Przedmiotem Umowy jest kompleksowe wykonanie i montaż konstrukcji stalowej mostu przez rzekę Wisłok w Rzeszowie w ramach zadania inwestycyjnego pn. "Budowa drogi od ulicy Załęskiej do ulicy Lubuskiej wraz z budową mostu na rzece Wisłok w Rzeszowie" realizowanego na rzecz Miejskiego Zarządu Dróg w Rzeszowie ("Zamawiającego") przez Generalnego Wykonawcę firmę Bilfinger Infrastructure S.A.

Wynagrodzenie Spółki określone w Umowie wynosi 20,9 mln zł brutto z VAT (tj. 17 mln zł netto). Warunki kontraktu nie odbiegają od warunków powszechnie stosowanych w przypadku zawierania tego typu umów.

W Umowie określono, iż łączna wysokość kar umownych została ograniczona do 20% wynagrodzenia brutto Spółki. Zapłata kar umownych nie wyłącza uprawnienia do dochodzenia roszczeń odszkodowawczych przekraczających wysokość tych kar.

Umowa została zawarta pod warunkiem zawieszającym, który stanowi zatwierdzenie Spółki jako podwykonawcy przez Zamawiającego Miejski Zarząd Dróg w Rzeszowie.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra