WIKANA SA program Emisji Obligacji spółki zależnej - Emisja obligacji serii B

24.07.2014, 00:22aktualizacja: 24.07.2014, 00:22

Raport bieżący 51/2014

Zarząd WIKANA S.A. ("Emitent") informuje o dokonaniu w dniu 23 lipca 2014 r. przez spółkę zależną Emitenta - WIKANA PROPERTY Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością OMEGA S.K.A. z siedzibą w Lublinie ("Spółka"), w ramach drugiej serii Programu Emisji Obligacji Spółki ("Program"), o rozpoczęciu którego Emitent informował raportem bieżącym nr 15/2014 z dnia 20 lutego 2014 r., emisji 6.000 sztuk dwudziestotrzymiesięcznych obligacji ("Obligacje") odsetkowych, zwykłych, nieposiadających formy dokumentu, oznaczonych jako seria B, o łącznej wartości 6.000.000,00 zł.

Obligacje zostały wyemitowane na następujących warunkach:

1. Cel emisji: współfinansowanie realizowanych mieszkaniowych projektów deweloperskich;

2. Wartość nominalna jednej obligacji - 1.000,00 zł;

3. Cena emisyjna jednej obligacji - 1.000,00 zł;

4. Data i warunki wykupu: 22 czerwca 2016 r., według wartości nominalnej jednej Obligacji.

5. Warunki wypłaty oprocentowania - oprocentowanie na warunkach rynkowych; odsetki wypłacane w okresach półrocznych;

6. Wysokość i forma zabezpieczenia - obligacje zostały wyemitowane jako niezabezpieczone, jednak Spółka zobowiązała się do ustanowienia zabezpieczenia wierzytelności Obligatariuszy, wynikających z emisji Obligacji, poprzez ustanowienie m.in.: hipoteki łącznej oraz zastawu rejestrowego na akcjach Spółki.

Zarząd Emitenta zdecydował o przekazaniu powyższej informacji, gdyż w jego ocenie stanowi ona informację poufną w rozumieniu art. 154 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi amp/