CD PROJEKT SA uchwała spółki zależnej w sprawie wypłaty dywidendy za 2013 rok

24.07.2014, 13:15aktualizacja: 24.07.2014, 13:15

Raport bieżący 12/2014

Zarząd Spółki CD PROJEKT S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Jagiellońskiej 74 (dalej "Emitent") informuje, iż w dniu 24 lipca 2014 roku Zgromadzenie Wspólników spółki zależnej od Emitenta - GOG Limited z siedzibą na Cyprze (dalej "GOG Ltd"), podjęło uchwałę w sprawie wypłacenia na rzecz jedynego wspólnika tj. Emitenta, dywidendy w kwocie 2.700.000 USD (słownie: dwa miliony siedemset tysięcy dolarów amerykańskich) z zatwierdzonego zysku GOG Ltd za rok 2013. Kwota zatwierdzonej dywidendy, wypłacona zostanie na konto bankowe Emitenta do dnia 25 lipca 2014 roku.

GOG Ltd jest właścicielem serwisu GOG.com, jednej z czołowych platform cyfrowej dystrybucji gier na systemy Windows i Mac na świecie. Odwiedzany przez ponad 2,5 miliona klientów miesięcznie serwis GOG.com w ramach segmentu globalnej cyfrowej dystrybucji gier odpowiadał w 2013 roku za 57,6 mln zł przychodów i 9,5 mln zł zysku netto grupy kapitałowej Emitenta.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/