CLEAN&CARBON ENERGY SA stanowisko emiteneta dotyczące komunikatu zarządu GPW w Warszawie S.A. z dnia 26 czerwca 2014 roku.

29.07.2014, 18:25aktualizacja: 29.07.2014, 18:25

Raport bieżący 5/2014

Zarząd Spółki Clean&Carbon Energy S.A. z siedzibą w Koszewku wpisanej do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000079667, informuje, że w związku z komunikatem Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 26 czerwca 2014 roku akcje Spółki Clean&Carbon Energy S.A. zostały zakwalifikowane do segmentu Lista Alertów ze wzgledu na bardzo wysoką zmienność kursu akcji. W związku z powyższym oraz na podstawie par. 3 ust 2 Uchwały nr 1387/2013 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych S.A. w Warszawie S.A. z dnia 2 grudnia 2013 roku, Spółka wskazuje, że w dniu 28 lipca 2014 roku Zarząd Spółki Clean&Carbon Energy S.A. podjął decyzję o realizacji programu scalenia akcji.

Zgodnie z programem Emitent zamierza dokonać scalenia akcji polegającego na proporcjonalnym zmniejszeniu łącznej liczby akcji Spółki wszystkich serii poprzez połączenie każdych 20 akcji o dotychczasowej wartości nominalnej 0,40 PLN każda w 1 akcję o wartości nominalnej 8,00 PLN.

Spółka przewiduje, że scalenie akcji powinno zostać zakończone do końca listopada 2014 roku.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/