Siewert & Kau dalej się rozwija: Dystrybutor sprzętu informatycznego kończy 20. w działalności firmy rok obrotowy 2013/14 i po raz kolejny osiąga wysokie przychod

01.09.2014, 12:53aktualizacja: 01.09.2014, 12:53

BERGHEIM, Niemcy, 3 września 2014 r. /PRNewswire/ - Dystrybutor sprzętu informatycznego Siewert & Kau ponownie kończy rok obrotowy 2013/14 wzrostem przychodów. Hurtownik zwiększył swoje roczne przychody z 450 mln EUR poprzedniego lata do prawie 490 mln. Podział na trzy obszary działalności - dystrybucję, logistykę i usługi - oraz nacisk na poszczególne grupy produktów głównych, pomogły spółce zwiększyć przychody w ostatnim roku obrotowym. Firma ta, oparta na właścicielskim modelu zarządzania, przywiązuje także dużą wagę do zrównoważonego, organicznego rozwoju - strategii, która już zdążyła zaprocentować.

Zrównoważona oferta produktów

Rozwój Siewert & Kau jest w głównej mierze zasługą precyzyjnego ukierunkowania oferty produktów spółki. Omawiany hurtownik skupia się na grupach produktów, które odgrywają kluczową rolę w branży informatycznej, oferując szeroką gamę towarów dostępnych zawsze w ilościach hurtowych. Celem firmy jest oferowanie klientom wszystkich korzyści wynikających z oferty wysokiej jakości produktów, nieustannie dostosowywanej do indywidualnych potrzeb. W ostatnim roku obrotowym firma Siewert & Kau zwiększyła zatrudnienie - w firmie pracuje już ponad 300 osób.

Mocne grupy produktów

Szczególną popularnością w Siewert & Kau cieszą się urządzenia fotograficzne. Korzyści firmie przynosi fakt, że obsługuje wszystkie grupy docelowe za pomocą jednego źródła, uwzględniając w ofercie wszystkie najważniejsze marki wyświetlaczy. Największy udział we wzroście przychodów firmy mają urządzenia pamięci masowej, a zwłaszcza dyski SSD, jak również kompleksowa oferta drukarek. Firma Siewert & Kau zanotowała także zauważalny wzrost sprzedaży części informatycznych, które stanowiły pierwotny przedmiot działalności spółki.

Źródło: Siewert & Kau Computertechnik GmbH

KONTAKT:

Flutlicht GmbH

tel. +49-(0)911 / 47-49-5-0

e-mail: siewert_kau@flutlicht.biz

Źródło informacji: PR Newswire

UWAGA: Za materiał opublikowany przez Centrum Prasowe PAP odpowiedzialność ponosi jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. (Centrum Prasowe PAP)

Data publikacji 01.09.2014, 12:53
Źródło informacji PR Newswire