PRZETWÓRSTWO TWORZYW SZTUCZNYCH PLAST-BOX SA zawiadomienie o zmianie stanu posiadania

15.09.2014, 16:43aktualizacja: 15.09.2014, 16:43

Raport bieżący 41/2014

Zarząd Przetwórstwa Tworzyw Sztucznych "PLAST-BOX" S.A. (Spółka) informuje, iż w dniu dzisiejszym Spółka otrzymała od Pana Krzysztofa Moski oraz spółki Gamrat S.A. zawiadomienie następującej treści:

"Na podstawie art. 69 ust. 2 pkt 1 w zw. z art. 87 ust 1 pkt 5 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z 2013 r., poz. 1382) ("Ustawa o ofercie"), Krzysztof Moska, Prezes Zarządu Gamrat S.A., działając ze spółką Gamrat S.A z siedzibą w Jaśle ("Gamrat S.A.") w porozumieniu z art. 87 ust 1 pkt 5 Ustawy o ofercie, informuje, że doszło do zmiany dotychczas posiadanego łącznie przez strony powyższego porozumienia udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu spółki Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych Plast-Box S.A. z siedzibą w Słupsku ("Spółka"), w wyniku dokonania w dniu 10.09.2014 roku przez Krzysztofa Moskę - w ramach transakcji sesyjnej w obrocie giełdowym na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. - transakcji kupna 7720 akcji Spółki, stanowiących 0,017% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 0,017% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. uprawniających do wykonywania 7720 głosów z akcji Spółki ["Zmiana Stanu Posiadania"].

Przed Zmianą Stanu Posiadania strony ww. porozumienia posiadały łącznie 12 367 441 akcji Spółki, stanowiących 28,069% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 28,069% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. uprawniających do wykonywania 12 367 441 głosów z akcji Spółki, z czego:

1) Krzysztof Moska posiadał samodzielnie 4 402 287 akcji Spółki, stanowiących 9,991% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 9,991% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. uprawniających do wykonywania 4 402 287 głosów z akcji Spółki;

2) Gamrat S.A. posiadał samodzielnie 7 965 154 akcji Spółki, stanowiących 18,077% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 18,077% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. uprawniających do wykonywania 7 965 154 głosów z akcji Spółki;

Po Zmianie Stanu Posiadania udział Krzysztofa Moski przekroczył 10% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, zaś strony ww. porozumienia posiadają łącznie 12 375 161 akcji Spółki, stanowiących 28,086% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 28,086% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 12 375 161 głosów z akcji Spółki, z czego:

1) Krzysztof Moska posiada samodzielnie 4 410 007 akcji Spółki, stanowiących 10,009% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 10,009% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. uprawniających do wykonywania 4 410 007 głosów z akcji Spółki;

2) Gamrat S.A. nadal posiada samodzielnie 7 965 154 akcji Spółki, stanowiących 18,077% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 18,077% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, tj. uprawniających do wykonywania 7 965 154 głosów z akcji Spółki.

Krzysztof Moska ani Gamrat S.A nie posiadają podmiotów zależnych, posiadających akcje Spółki.

Nie istnieją osoby, o których mowa w art. 87 ust 1 pkt 3 lit c) Ustawy o ofercie.

Według stanu na datę zawiadomienia:

1) Pan Krzysztof Moska nie wyklucza dalszego - w zależności od sytuacji rynkowej - zwiększania (w celach inwestycyjnych) lub zmniejszania udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki , w okresie kolejnych 12 miesięcy;

2) Gamrat nie zamierza zwiększać swojego udziału w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, w okresie kolejnych 12 miesięcy."

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz