Międzynarodowe Forum Gospodarcze Gdynia 2014 już 10 października!

30.09.2014, 15:47aktualizacja: 30.09.2014, 15:47

MFG 2014
Międzynarodowe Forum Gospodarcze to cykl konferencji skupiających się na najistotniejszych aspektach rozwoju społeczno-gospodarczego. W Gdyni co roku debatują czołowi przedsiębiorcy, naukowcy i eksperci o kluczowych dla rozwoju Europy zagadnieniach. Tegoroczne Forum odbędzie się już 10 października w Pomorskim Parku Naukowo-Technologicznym.

Czternasta edycja tego wydarzenia to ponad 30 prelekcji, praktyczne warsztaty oraz plenarne spotkanie z Gościem Specjalnym, którym w roku 25-lecia odzyskania wolności będzie Wiesław Rozłucki, jeden z najwybitniejszych finansistów w Polsce, twórca i pierwszy prezes Giełdy Papierów Wartościowych.

Uczestnicy październikowego wydarzenia będą obradować w ramach następujących paneli tematycznych: "Gospodarka morska", "Kultura jako czynnik rozwoju miast", "Jednolity rynek pracy w ramach Unii Europejskiej".

Tegoroczna edycja Forum stwarza także możliwość wzięcia udziału w praktycznych warsztatach. Spotkanie dotyczące aspektów prawnych ochrony i zarządzania marką poprowadzi Mateusz Woźniak, ekspert ds. Prawa Własności Intelektualnej, natomiast praktycznych technik i skutecznych narzędzi budowania i zarządzania własną ścieżką kariery dostarczą warsztaty "Career coaching".

Prelegenci konferencji poświęconej tematyce gospodarki morskiej skupią się na omówieniu możliwych kierunków rozwoju tego rynku w Polsce, wynikających z dynamiki zmian na światowej scenie polityczno - gospodarczej.

Akcesja Polski do Unii zaowocowała dynamicznym wzrostem gospodarczym, otwarciem europejskich rynków pracy i ułatwieniem wyjazdów w celach zarobkowych. Goście panelu Jednolity rynek pracy w ramach Unii Europejskiej powiedzą, jak najefektywniej te szanse wykorzystać i wskażą na co najsilniej ukierunkowana jest obecnie polityka unijna wobec jednolitego rynku pracy.

W ramach konferencji "Kultura jako czynnik rozwoju miast" zaproszeni prelegenci przedstawią mechanizmy efektywnej polityki kulturalnej miast, służące budowaniu ich atrakcyjności z punktu widzenia mieszkańców i potencjalnych inwestorów, pokażą również w jaki sposób kształtować markę miasta poprzez precyzyjnie przemyślane i umiejętnie zorganizowane eventy. Odpowiedzą także na pytania jak łączyć interesy partnerów prywatnych i instytucji oraz jak sprawić, by sponsoring kultury był atrakcyjny dla biznesu.

Udział w Międzynarodowym Forum Gospodarczym jest bezpłatny.

Więcej informacji: www.forum.gdynia.pl

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE