NTT SYSTEM SA wyznaczenie Dnia Referencyjnego w procesie scalania akcji

04.10.2014, 01:42aktualizacja: 04.10.2014, 01:42

Raport bieżący 22/2014

Zarząd NTT System S.A. z siedzibą w Zakręcie ("Spółka", "Emitent") w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 21/2014 z dnia 22.08.2014 r., w którym Spółka informowała o rejestracji zmiany statutu Emitenta, w tym struktury kapitału zakładowego, oraz działając na podstawie upoważnienia i zobowiązania wskazanego w § 5 Uchwały nr 21 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia NTT System S.A. z dnia 27.06.2014 r. w sprawie scalenia akcji Spółki, zmiany Statutu Spółki oraz upoważnienia Zarządu do podjęcia czynności z tym związanych (treści uchwał Spółka przekazała do publicznej wiadomości w raporcie bieżącym nr 14/2014 z dnia 27.06.2014 r.), postanawia wyznaczyć dzień 17.10.2014 r. jako Dzień Referencyjny w procesie scalenia (połączenia) akcji NTT System S.A.

Jednocześnie Zarząd Emitenta na podstawie treści tegoż upoważnienia i prośby wystosowanej przez Walne Zgromadzenie, zawartej w § 6 w/w uchwały, zwraca się do Akcjonariuszy Spółki o sprawdzenie stanu posiadania akcji Emitenta na rachunkach papierów wartościowych oraz o dostosowanie ich struktury w taki sposób, aby ograniczyć ilość niedoborów scaleniowych, czyli tak, aby posiadana liczba akcji Spółki w Dniu Referencyjnym, stanowiła jedno- lub wielokrotność liczby cztery.

Powyższe ma na celu zminimalizowanie ryzyka niedojścia do skutku procedury scalenia akcji Spółki, z uwagi na ograniczoną liczbę praw akcyjnych będących w dyspozycji Emitenta oraz Sponsora, przeznaczonych jako uzupełnienie niedoborów scaleniowych.

Zarząd Emitenta informuje, że w dniu 03.10.2014 r. złożył wniosek do Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. ("GPW") o zawieszenie obrotu wszystkimi akcjami NTT System S.A., zarejestrowanymi pod kodem ISIN: PLNTSYS00013, w okresie od 13.10.2014 r. do dnia 24.10.2014 r. włącznie. Zawieszenie obrotu akcjami Emitenta jest działaniem koniecznym w procedurze przeprowadzenia operacji scalania akcji.

Zarząd NTT System S.A. informuje również, iż w dniu 03.10.2014 r. Spółka złożyła do Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A. ("KDPW") wniosek o scalenie akcji Emitenta, zarejestrowanych w KDPW pod kodem PLNTSYS00013 w liczbie 55 400 000 akcji o wartości nominalnej 1,5 zł każda, w stosunku 4:1. W związku z powyższym po wymianie w KDPW pod kodem PLNTSYS00013 zarejestrowanych będzie 13 850 000 akcji o wartości nominalnej 6,00 zł każda.

Dzień Referencyjny został wyznaczony na dzień 17.10.2014 r.

Wznowienie obrotu akcjami Emitenta planowane jest na dzień 27.10.2014 r.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra