JHM DEVELOPMENT SA warunkowa rejestracja akcji serii D w KDPW

13.10.2014, 18:09aktualizacja: 13.10.2014, 18:09

Raport bieżący 36/2014

Zarząd JHM DEVELOPMENT S.A. ("Emitent") informuje, iż Zarząd Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A. ("KDPW") na podstawie uchwały nr 868/14 z dnia 13 października 2014 r. postanowił zarejestrować w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych 12.487.500 (dwanaście milionów czterysta osiemdziesiąt siedem tysięcy pięćset) akcji zwykłych na okaziciela serii D spółki JHM DEVELOPMENT S.A. o wartości nominalnej 0,50 zł (pięćdziesiąt groszy) każda oraz nadać im kod PLJHMDL00018, pod warunkiem podjęcia decyzji przez spółkę prowadzącą rynek regulowany o wprowadzeniu tych akcji do obrotu na tym samym rynku regulowanym, na który zostały wprowadzone inne akcje Emitenta oznaczone kodem PLJHMDL00018.

Zarejestrowanie wskazanych wyżej akcji w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych nastąpi w terminie trzech dni od otrzymania przez Krajowy Depozyt dokumentów potwierdzających wprowadzenie tych akcji do obrotu na rynku regulowanym, o którym mowa powyżej, nie wcześniej jednak niż w dniu wskazanym w decyzji spółki prowadzącej rynek regulowany jako dzień wprowadzenia ww. akcji do obrotu na tym rynku.

Informacja o zarejestrowaniu akcji, o których mowa wyżej, pod kodem PLJHMDL00018 zostanie przekazana w formie Komunikatu Krajowego Depozytu.

Podstawa prawna: § 34 ust.1 pkt 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi amp/