Już wkrótce pierwszy salon INTERSPORT na Warmii i Mazurach

23.10.2014, 17:27aktualizacja: 23.10.2014, 17:27

Logo INTERSPORT Polska
Spółka INTERSPORT Polska S.A. podpisała umowę najmu nowego lokalu w Galerii Warmińskiej w Olsztynie o powierzchni 634 m2. Będzie to trzydziesty szósty sklep sieci INTERSPORT w Polsce, a jednocześnie pierwszy punkt sprzedaży w województwie warmińsko-mazurskim. Planowe otwarcie to grudzień br.

Umowa została zawarta na okres 5 lat, z możliwością przedłużenia na kolejny okres. Spółka zawarła ją na dobrych warunkach finansowych, co stanowiło argument dla Zarządu przemawiający za otwarciem sklepu INTERSPORT w tej lokalizacji. Dodatkowo koszty uruchomienia nowego lokalu w Galerii Warmińskiej będą niskie, gdyż większość wyposażenia Spółka odzyskała ze zmniejszonej powierzchni sklepu w CH Riviera w Gdyni.

"Podpisana umowa jest częścią strategii Zarządu, która ma na celu optymalizację powierzchni handlowej" - komentuje Artur Mikołajko, prezes Zarządu INTERSPORT Polska S.A.

"Liczę, iż uruchomienie nowego sklepu w Galerii Warmińskiej w grudniu br. oraz ponowne otwarcie sklepu w CH Riviera w Gdyni (planowane na koniec listopada), przyczyni się do poprawy wyników w grudniu, najważniejszym miesiącu IV kwartału. Uważam, że jesteśmy lepiej przygotowani do IV kwartału. Mamy dobrze dobraną świeżą kolekcję zimową oraz mało starej kolekcji, którą kosztem utraty marży w pierwszym kwartale udało się sprzedać. Mam nadzieję, że pogoda w listopadzie i grudniu będzie choć trochę zimowa, co pozwoli na znaczny wzrost sprzedaży i marży" - mówi dalej Prezes A. Mikołajko.

Sieć INTERSPORT Polska posiada obecnie 36 salonów w 24 największych miastach Polski. Sklepy sportowe INTERSPORT cieszą się największym uznaniem i zaufaniem klientów. W 2014 roku firma otrzymała tytuł "Gwiazdy Jakości Obsługi" oraz zdobyła I miejsce wśród sklepów sportowo-turystycznych w rankingu konsumentów Daymaker Index 2014.

KONTAKT:

Iwona Książek

Dział Komunikacji i RI

tel. (12) 44 48 104

tel. kom. 600 401 271

e-mail: iwona.ksiazek@intersport.pl

www.intersport.pl

Źródło informacji: INTERSPORT Polska

UWAGA: Za materiał opublikowany przez Centrum Prasowe PAP odpowiedzialność ponosi jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. (Centrum Prasowe PAP)

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 23.10.2014, 17:27