REDAN SA zmiana aneksu do umowy kredytowej z DZ Bank

31.10.2014, 09:18aktualizacja: 31.10.2014, 09:18

Raport bieżący 40/2014

Zarząd Redan SA informuje, że w dniu 30 października 2014 roku został zmieniony aneks nr 7 do umowy kredytowej nr 2011/MP/0025 zawartej w dniu 24 marca 2011 r. (odpowiednio "Aneks nr 7" i "Umowa Kredytowa") pomiędzy Redan SA, Top Secret Sp. z o.o. (spółką zależną Redan SA) (razem "Kredytobiorcy") a DZ Bank Polska SA (w dniu 1 listopada 2013 r. jego prawa i obowiązki wynikające z Umowy Kredytowej zostały przeniesione na DZ BANK AG Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank) ("DZ Bank").

Aneks nr 7 został pierwotnie zawarty w dniu 13 października 2014 r. (o czym Redan SA informował w raporcie bieżącym nr 32/2014). Ze względu na fakt, że do dnia 30 października 2014 r. Aneks nr 7 nie wszedł w życie, strony postanowiły ponownie ustalić treść tego aneksu poprzez podpisanie go raz jeszcze. Zmiany w powtórnie popisanym dokumencie mają charter techniczny i nie dotyczą podstawowych postanowień odnoszących się między innymi do:

• warunków wejścia postanowień Aneksu nr 7 w życie;

• zasad zwolnienia zabezpieczeń ustanowionych na rzecz DZ Banku na aktywach oraz przez Adesso SA (spółką zależną Redan SA);

• zasad współpracy Kredytobiorców z DZ Bank po rozwiązaniu umowy restrukturyzacyjnej zawartej w dniu 30 lipca 2013 r. (z późniejszymi zmianami) pomiędzy Kredytobiorcami i Adesso SA z jednej strony a z BZ WBK SA, DZ Bankiem i obligatariuszami posiadających obligacje serii E1 i E2 Redan SA z drugiej strony;

• zabezpieczenia Umowy Kredytowej

opisanych szczegółowo w raporcie bieżącym nr 32/2014 z dnia 21 października 2014 roku.

Aneks nr 7 do Umowy Kredytowej został uznany za zmianę znaczącej umowy z uwagi na fakt, że łączna wartość przyznanego przez DZ Bank limitu kredytowego wynosi 17.544.733,08 zł. co przekracza 10% kapitałów własnych Redan SA.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/