SKYSTONE CAPITAL SA uchwały podjęte na NWZ w dniu 7 listopada 2014 roku.

07.11.2014, 20:45aktualizacja: 07.11.2014, 20:45

Raport bieżący z plikiem 77/2014

Zarząd spółki Skystone Capital S.A. ("Emitent") w załączeniu przekazuje treść uchwał podjętych na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Emitenta, które odbyło się w dniu 7 listopada 2014 r., po przerwie w obradach zarządzonej jednomyślnie przez Walne Zgromadzenie Spółki dnia 10 października 2014 roku, o godzinie 14.00.

Jednocześnie Emitent informuje, iż podczas obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia w dniu 7 listopada 2014 r., złożono 9 sprzeciwów do protokołu dotyczących uchwały nr 2.

Ponadto, wobec niepodjęcia uchwały przewidzianej w punkcie 6 b) porządku obrad, który został podany w uchwale NWZ nr 2 z dnia 10 października 2014 r., Przewodniczący i Akcjonariusze zgodnie stwierdzili, że podejmowanie uchwał, o których mowa w punktach 6 c) i 6 d) wspomnianego porządku obrad, stało się bezprzedmiotowe.

Kapitał zakładowy reprezentowany na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu, w momencie otwarcia obrad wynosił 5 623 326,80 PLN, co stanowiło 56 233 268 szt. akcji i tyle samo głosów, natomiast od momentu przystąpienia do głosowania nad uchwałą nr 2 wynosił 5 673 326,80 PLN, co stanowiło 56 733 268 szt. akcji i tyle samo głosów.

Podstawa prawna:

§ 38 ust. 1 punkty 7, 8 i 9 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/