Jedyna na świecie metodyka interim management powstała w Polsce

18.11.2014, 12:09aktualizacja: 18.11.2014, 12:09

Logotypy współorganizatorów
25.11. w Lublinie, 27.11. w Warszawie, 28.11.2014. w Poznaniu - trzema konferencjami rozpoczyna się cykl wydarzeń upowszechniających interim management jako nowoczesną metodę zarządzania firmą i wiekiem w przedsiębiorstwach.

Patronat honorowy nad konferencjami objął minister pracy i polityki społecznej Władysław Kosiniak-Kamysz. Swój udział w wydarzeniu potwierdziło wielu znakomitych gości ze świata nauki i biznesu: w tym także z krajów, w których interim management jest dobrze rozwiniętą gałęzią rynku pracy: Holandii i Wlk. Brytanii. Swoją obecność potwierdził m.in. Ad van der Rest, prezes brytyjskiego Institute of Interim Management, jednej z wiodących na świecie organizacji promujących idee interim managementu.

Rozwiązanie, które zostanie zaprezentowane podczas konferencji, jest efektem zrealizowanego przez Stowarzyszenie Interim Managers projektu EFS "Interim management - nowość w zarządzaniu wiekiem i firmą". W jego wyniku powstał pierwszy na rynku polskim, unikalny w skali międzynarodowej, podręcznik/metodyka interim management.

Opracowanie zawiera pełną instrukcję prowadzenia projektów interimowych wraz z potrzebnymi do tego celu narzędziami. Gotowe do użycia szablony oferty i umowy, arkusz analizy korzyści i kosztów stanowiący uproszczony model budżetu oraz plan działań i monitorowania efektów a także protokół rezultatów i szablon raportu archiwizującego to tyleż proste, co kompletne instrumentarium gwarantujące sprawny przebieg projektów zarządzania czasowego. Publikacja ma szansę znacząco wesprzeć rozwój nowoczesnych metod zarządzania organizacją w formule projektowej. Kompleksowy charakter rozwiązania jest także interesującą propozycją w zakresie wdrażania zarządzania wiekiem w przedsiębiorstwach. Wykorzystując kompetencje i wiedzę, których transfer do firmy jest jednym z filarów interim managementu, wskazuje na możliwość tworzenia wartości z unikalnych zasobów doświadczonych managerów.

Cykl konferencji adresowany jest do kadry zarządczej przedsiębiorstw, instytucji rynku pracy, a także menedżerów zainteresowanych nowoczesnymi formami zatrudnienia.

Udział w konferencji jest bezpłatny. Każdy uczestnik otrzyma w prezencie podręcznik w formie książkowej.

Szczegóły na: www.interim24.pl.

KONTAKT: