BALTONA SA informacja dotycząca skupu akcji własnych Emitenta - zawiadomienie o zamiarze przekroczenia przez Emitenta granicy średniego dziennego obrotu akcjami

21.11.2014, 18:35aktualizacja: 21.11.2014, 18:35

Raport bieżący 57/2014

Zarząd Przedsiębiorstwa Handlu Zagranicznego "Baltona" S.A. (dalej: Emitent lub Spółka) w nawiązaniu do Regulaminu Programu Nabywania Akcji Własnych Spółki zatwierdzonego uchwałą Zarządu z dnia 24 stycznia 2012 r. opublikowanego raportem bieżącym nr 4/2012 z dnia 24 stycznia 2012 r., zawiadamia o zamiarze przekroczenia przez Emitenta granicy 25% średniego dziennego obrotu akcjami w ramach skupu akcji własnych.

Przedmiotowa decyzja została podjęta w oparciu o wyjątkowo niską płynność akcji Spółki. Jednocześnie Emitent informuje, że udział Spółki w wolumenie nie przekroczy poziomu 50% średniego dziennego obrotu akcjami.

O zamiarze przekroczenia granicy 25% średniej, dziennej wielkości obrotu akcjami Spółki, Emitent poinformował Komisję Nadzoru Finansowego zgodnie z art. 5 ust. 3 pkt a) Rozporządzenia Komisji (WE) nr 2273/2013 z dnia 22 grudnia 2003 r. wykonujące dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do zwolnień do programów odkupu i stabilizacji instrumentów finansowych (Dz.U.UE.L. z 2003 r. nr 336 str. 33 z późn. zm.)

Podstawa prawna: art. 5 ust. 3 pkt b) Rozporządzenia Komisji (WE) nr 2273/2013 z dnia 22 grudnia 2003 r. wykonujące dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do zwolnień do programów odkupu i stabilizacji instrumentów finansowych (Dz.U.UE.L. z 2003 r. nr 336 str. 33 z późn. zm.)

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi amp/