30 listopada mija termin składania prac do konkursu o Nagrody SDP 2014

25.11.2014, 14:15aktualizacja: 25.11.2014, 14:15

SDP logo
W tym roku przyznane będą nagrody i wyróżnienia za najlepsze prace w polskiej prasie, radiu, telewizji i Internecie w 10 kategoriach konkursowych.

Do dziennikarzy  skierowane są następujące nagrody: Główna Nagroda Wolności Słowa, Nagroda Watergate, Nagroda im. Kazimierza Dziewanowskiego, Nagroda im. Macieja Łukasiewicza, Nagroda im. Janusza Kurtyki, Nagroda im. Eugeniusza Kwiatkowskiego, Nagroda im. Stefana Żeromskiego, Nagroda im. prof. Stefana Myczkowskiego. SDP zaprasza również fotoreporterów i fotografów - do zgłaszania prac do Nagrody im. Erazma Ciołka.

W tym roku startuje po raz pierwszy Nagroda im. Aleksandra Milskiego dla redakcji mediów lokalnych za podejmowanie tematów ważnych dla ich społeczności.

Szczegółowe informacje znajdują się na portalu SDP: http://www.sdp.pl/informacje/10341,nagrody-sdp-2014,1413277397

Fundatorzy oraz sponsorzy tegorocznego konkursu: BP Europa SE Oddział w Polsce, Dom Pracy Twórczej SDP w Kazimierzu Dolnym, Fundacja Banku Zachodniego WBK , FAKRO Sp. z o.o., Fundacja im. Franciszka Stefczyka, Fundator Prywatny Nagrody im. Erazma Ciołka, Instytut Pamięci Narodowej, PGK Termy Uniejów Sp. z o. o., Polski Instytut Spraw Międzynarodowych, Stowarzyszenie Autorów ZAiKS, Zarząd Główny SDP.

KONTAKT:

Biuro SDP