BUDIMEX SA przygotowanie infrastruktury dla zakwaterowania wojsk w obozowisku Konotop - nowy kontrakt Budimeksu SA

26.11.2014, 16:22aktualizacja: 26.11.2014, 16:22

Raport bieżący 93/2014

Zarząd Budimeksu SA zawiadamia, że w dniu 25 listopada 2014 r. została podpisana umowa z Rejonowym Zarządem Infrastruktury w Szczecinie na: "Roboty budowlane polegające na przygotowaniu infrastruktury dla zakwaterowania wojsk w obozowisku Konotop".

Wartość oferty: 39 710 355,35 złotych netto.

Termin rozpoczęcia robót: 09.12.2014 r.

Termin zakończenia robót: 36 miesięcy od daty przekazania placu budowy.

Okres gwarancji: 36 miesięcy.

Warunki finansowe:

Zaliczka: 50% limitu rocznego wynagrodzenia brutto w danym roku kalendarzowym.

Płatność: 30 dni od daty otrzymania przez zamawiającego faktury VAT.

Gwarancja bankowa dobrego wykonania: 10% wynagrodzenia brutto.

Maksymalna wysokość kar płaconych przez wykonawcę: 20% ceny ofertowej brutto.

Wysokość kar płaconych przez zamawiającego: 20% ceny ofertowej brutto robót, od których realizacji odstąpiono (za wyjątkiem odstąpienia na skutek okoliczności określonych w art. 145 ustawy Prawo zamówień publicznych).

Strony zastrzegają sobie prawo dochodzenia odszkodowania uzupełniającego, do pełnej wysokość poniesionej szkody.

Wartość oferty przewyższa 10% kapitałów własnych Budimeksu SA.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi amp/