OTMUCHÓW SA informacje przekazane na podstawie art. 69 Ustawy o ofercie publicznej

23.12.2014, 17:29aktualizacja: 23.12.2014, 17:29

Raport bieżący 27/2014

Zarząd ZPC Otmuchów S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu 23 grudnia 2014 roku otrzymał od XARUS Holdings Limited z siedzibą w Larnace (Cypr) oraz Nemico Limited z siedzibą w Larnace (Cypr) zawiadomienia o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów w Spółce w związku z rozliczeniem w dniu 22 grudnia 2014 r. transakcji dokonanej na podstawie umowy cywilnoprawnej zawartej w tym samym dniu pomiędzy ww. podmiotami.

Treść zawiadomienia otrzymanego od XARUS Holdings Limited:

"Działając zgodnie z art. 69 ust. 1 pkt 2) Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Ustawa) XARUS Holdings Limited informuje, iż w związku z rozliczeniem w dniu 22 grudnia 2014 r. transakcji dokonanej na podstawie umowy cywilnoprawnej zawartej w tym samym dniu zbył na rzecz Nemico Limited wszystkie posiadane akcje spółki Zakłady Przemysłu Cukierniczego "Otmuchów" S.A. (Spółka).

W tym miejscu XARUS Holdings Limited informuje, iż zarówno XARUS Holdings Limited, jak również Nemico Limited są jednostkami odpowiednio pośrednio lub bezpośrednio zależnymi od Warsaw Equity Management S.A., a zatem transakcja dokonywana jest w obrębie Grupy Kapitałowej Warsaw Equity Management.

Przed ww. transakcją XARUS Holdings Limited posiadał 6.491.750 akcji Spółki uprawniających do takiej samej liczby głosów, co stanowiło 50,92% kapitału zakładowego i odpowiadało takiemu samemu udziałowi w ogólnej liczbie głosów w Spółce.

Po dokonaniu ww. transakcji XARUS Holdings Limited nie posiada akcji Spółki, ani nie dysponuje udziałem w ogólnej licznie głosów w Spółce.

Nie istnieją podmioty zależne od XARUS Holdings Limited które posiadają akcje Spółki jak również nie istnieją podmioty, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c Ustawy."

Treść zawiadomienia otrzymanego od Nemico Limited:

"Działając zgodnie z art. 69 ust. 1 pkt 1) Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Ustawa), Nemico Limited informuje, iż w związku z rozliczeniem w dniu 22 grudnia 2014 r. transakcji dokonanej na podstawie umowy cywilnoprawnej zawartej w tym samym dniu nabył od Xarus Holdings Limited 6.491.750 akcji spółki Zakłady Przemysłu Cukierniczego "Otmuchów" S.A. (Spółka).

W tym miejscu Nemico Limited informuje, iż zarówno XARUS Holdings Limited jak również Nemico Limited są jednostkami odpowiednio bezpośrednio lub pośrednio zależnymi od Warsaw Equity Management S.A., a zatem transakcja dokonywana jest w obrębie Grupy Kapitałowej Warsaw Equity Management.

Po dokonaniu ww. transakcji Nemico Limited posiada bezpośrednio 6.491.750 akcji Spółki uprawniających do takiej samej liczby głosów co stanowi 50,92% kapitału zakładowego i odpowiada takiemu samemu udziałowi w ogólnej liczbie głosów w Spółce.

Przed ww. transakcją Nemico Limited nie posiadał bezpośrednio akcji Spółki, posiadał natomiast poprzez inne podmioty wchodzące w skład Grupy Kapitałowej Warsaw Equity Management udziały w Xarus Holding Limited.

Po dokonaniu transakcji Nemico Limited nie przewiduje zwiększania zaangażowania w Spółkę w okresie kolejnych 12 miesięcy.

Jednocześnie Nemico Limited informuje, że podmioty zależne od Nemico Limited nie posiadają akcji Spółki, jak również nie istnieją podmioty, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c Ustawy."

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi mra