TRAKCJA PRKII SA informacja o zawarciu aneksu do umowy znaczącej

05.01.2015, 16:48aktualizacja: 05.01.2015, 16:48

Raport bieżący 1/2015

Zarząd spółki Trakcja PRKiI S.A. ("Spółka", "Emitent"), w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 51/2011, niniejszym informuje o obustronnym podpisaniu przez Trakcja PRKiI S.A. w Warszawie oraz PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. w Warszawie Aneksu ("Aneks") do umowy znaczącej na zaprojektowanie i wykonanie przebudowy stacji Łódź Widzew i części szlaku Łódź Fabryczna - Łódź Widzew od km 2,250 do km 7,200 wraz z urządzeniami srk i telekomunikacji dla całego odcinka Łódź Fabryczna - Łódź Widzew oraz modernizacji linii objazdowej Łódź Widzew - Łódź Chojny - Łódź Kaliska ("Umowa"), zawartej w dniu 30 czerwca 2011 r.

Szczegółowe informacje na temat Umowy, w tym dotyczące jej wartości, Spółka zawarła w raporcie bieżącym nr 51/2011 z dnia 01.07.2011 r.

W Umowie termin wykonania robót wyznaczono na 42 miesiące od daty rozpoczęcia robót, czyli na dzień 31 grudnia 2014 r.

Na mocy Aneksu Strony zmieniły termin realizacji robót i uzgodniły, iż roboty zostaną wykonane do dnia 14 grudnia 2015 r.

Pozostałe postanowienia Umowy nie uległy zmianie.

Jako kryterium uznania Umowy za umowę znaczącą przyjęto okoliczność, iż jej wartość przekracza 10% kapitałów własnych Spółki.

Podstawa prawna przekazania raportu: § 5 ust. 1 pkt 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/