MEDIATEL SA Umowa Sprzedaży włókien światłowodowych (RB-1/2015)

06.01.2015, 22:29aktualizacja: 06.01.2015, 22:29

Raport bieżący 1/2015

Zarząd Mediatel S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej "Spółka") przekazuje do publicznej wiadomości, że w dniu wczorajszym do Spółki wpłynęła informacja, iż jej spółka zależna HAWE Telekom Sp. z o.o. z siedzibą w Legnicy (dalej: "HAWE Telekom") zawarła z ATM S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: "ATM") umowę sprzedaży włókien światłowodowych (dalej: "Umowa").

Przedmiotem Umowy jest sprzedaż infrastruktury światłowodowej wraz ze świadczeniem usług usuwania awarii oraz ewentualnych usterek sprzedanych włókien w sposób zapewniający utrzymanie ciągłości świadczonych przez ATM usług.

Przychody HAWE Telekom z tytułu sprzedaży włókien światłowodowych objętych Umową wyniosą łącznie ok. 4,2 mln zł, natomiast przychody z tytułu świadczonych usług serwisu włókien będą wynosiły ok. 120 tys. zł rocznie.

Umowa nie została zawarta z zastrzeżeniem warunku lub terminu oraz nie powoduje powstania dla Spółki kar umownych ani zobowiązań finansowych odbiegających od warunków powszechnie stosowanych dla tego typu umów.

Zawarcie przedmiotowej Umowy świadczy o rosnącym zapotrzebowaniu operatorów telekomunikacyjnych na wykorzystanie infrastruktury światłowodowej posiadanej przez HAWE Telekom, potwierdzając jednocześnie rosnącą pozycję spółki na rynku telekomunikacyjnym.

Podstawa Prawna:

art. 56 ust. 1 pkt. 1) Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych - informacje poufne

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz