MNI SA Informacja od Akcjonariusza w przedmiocie "Zaproszenia do składania ofert sprzedaży akcji spółki MNI S.A."

06.02.2015, 09:22aktualizacja: 06.02.2015, 09:22

Raport bieżący 7/2015

Zarząd spółki MNI S.A. z siedzibą w Warszawie (zwaną dalej "Spółką" bądź "Emitentem") przekazuje do publicznej wiadomości, że otrzymał w dniu wczorajszym tj. 5 lutego 2015 roku, od akcjonariusza spółki Com. Investment sp. z o.o. informację o zrealizowaniu i rozliczeniu "Zaproszenia do składania ofert Sprzedaży akcji MNI S.A. z siedzibą w Warszawie" (zwanego dalej "Zaproszeniem").

W ramach Zaproszenia spółka Com. Investment sp. z o.o. nabyła 4.486.686 akcji (słownie: cztery miliony czterysta osiemdziesiąt sześć tysięcy osiemdziesiąt sześć) po cenie 1,50 zł (słownie: jeden złoty i pięćdziesiąt groszy), za każdą akcje, które stanowią 4,53% kapitału zakładowego Spółki.

Spółka Com. Investment sp. z o.o. dokonała redukcji, na warunkach określonych w Zaproszeniu, w wyniku której nabyła od akcjonariuszy 16% zaoferowanych przez nich akcji.

Ponadto spółka Com. Investment sp. z o.o. zaproponowała Emitentowi nabycie od niej 4.486.686 akcji (słownie: cztery miliony czterysta osiemdziesiąt sześć tysięcy osiemdziesiąt sześć) MNI S.A. w cenie stanowiącej sumę kwoty 1,50 zł (słownie: jeden złoty i pięćdziesiąt groszy) i WIBOR 1M oraz 3% z kwoty 1,50 zł za każdą z akcji MNI S.A.

Spółka informowała o Zaproszeniu w raportach bieżących, nr: 35/2014 w dniu 14.11.2014r., nr 37/2014 w dniu 25.11.2014r., nr 42/2014 w dniu 12.12.2014r., nr 48/2014 w dniu 23.12.2014r.,

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz