Pełen obłęd! Merlin Entertainments zaprezentuje w parkach i centrach rozrywkowo-edukacyjnych LEGOLAND® nową produkcję w 4D, stworzoną przez Warner Bros., która bazuje na postaciach z filmu LEGO® PRZYGODA

26.02.2015, 10:40aktualizacja: 26.02.2015, 10:40

Nowa produkcja czerpie z potencjału żywiołów takich jak wiatr czy woda, a także wykorzystuje prawdziwy dym i specjalne efekty świetlne, zapewniając widzom niespotykane wrażenia. Główni bohaterowie filmu, Emmet i Wyldstyle, spotkają się ponownie z postaciami znanymi już z poprzedniego filmu o LEGO, wyruszając na kolejną obłędną przygodę.

CARLSBAD, Kalifornia - (BUSINESS WIRE) - Firma Merlin Entertainments podała dzisiaj informację o zawarciu współpracy z Warner Bros. Consumer Products i LEGO Group, w ramach której jeszcze w tym roku na terenie parków i centrów rozrywkowo-edukacyjnych LEGOLAND® na całym świecie pokazywany będzie nowy animowany film 4D z udziałem popularnych postaci z produkcji „LEGO® Przygoda” stworzonej przez Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures i LEGO System A/S. Premiera nowej produkcji 4D odbędzie się w wybranych 6 parkach i 11 centrach edukacyjno-rozrywkowych LEGOLAND w Ameryce Północnej, Azji i Europie.

„Cieszymy się, że połączyliśmy siły z Warner Bros. Consumer Products i LEGO Group, wyruszając na tę obłędną przygodę, że tak pozwolę sobie to ująć - mówił Nick Varney, dyrektor generalny Merlin Entertainments. - Postacie Emmeta i Wyldstyle'a zyskały ogromną popularność w naszych parkach rozrywki i centrach rozrywkowo-edukacyjnych (Discovery Centers) na całym świecie. Decyzja o zaprezentowaniu nowego obrazu 4D wyłącznie odwiedzającym nasze obiekty wpisuje się w filozofię firmy Merlin, w myśl której chcemy zapewniać zapadające w pamięć wrażenia dla całej rodziny”.

„Będąc czymś więcej niż tylko filmem, obraz „LEGO® Przygoda” stał się inspiracją dla kreatywności w budowaniu konstrukcji z LEGO, dając bodziec rodzinom na całym świecie do odkurzenia swoich kolekcji klocków LEGO i układania wszystkiego, co podpowiada im wyobraźnia - mówiła Jill Wilfert, wiceprezes LEGO Group ds. licencji i rozrywki. - Jestem przekonana, że goście LEGOLANDÓW pokochają nowe postacie i ich nieznane wcześniej, pasjonujące przygody”.

Najświeższe informacje na temat nowej produkcji 4D można znaleźć na stronie internetowej Merlin: www.MerlinEntertainments.biz.

Merlin Entertainments

Spółka MERLIN ENTERTAINMENTS plc to czołowy gracz w branży obiektów rozrywkowych dla rodzin. Jest to największy w Europie i drugi największy na świecie podmiot prowadzący obiekty rozrywkowo-turystyczne. Obecnie Merlin posiada 106 obiektów rozrywkowo-turystycznych, 11 hoteli i 3 ośrodki wakacyjne w 23 państwach na czterech kontynentach. Za cel wyznacza sobie zapewnianie zapadających w pamięć i przyjemnych wrażeń ponad 60 mln odwiedzających jej obiekty na całym świecie, bazując przy tym na kultowych międzynarodowych i lokalnych markach oraz zaangażowaniu i pasji jej kierownictwa i kadrze liczącej ok. 25 tys. pracowników.

Firma Merlin prowadzi takie obiekty rozrywkowo-turystyczne jak SEA LIFE, Madame Tussauds, LEGOLAND, London Eye, Dungeons, Gardaland, LEGOLAND Discovery Centres, Alton Towers Resort, Warwick Castle, THORPE PARK Resort, Blackpool Tower, Heide Park Resort, WILD LIFE Sydney Zoo, Sydney Tower Eye i SKYWALK. Każda z tych marek czymś się wyróżnia, realizując ambitne i innowacyjne założenia, a ponadto posiada wielki potencjał rozwoju w przyszłości. Więcej informacji można znaleźć na stronie: www.merlinentertainments.biz.

LEGO Group

LEGO Group to działająca w oparciu o prywatny kapitał, rodzinna spółka z siedzibą w duńskim Billund. Powstała w 1932 r., a obecnie zalicza się do jednego z największych na świecie producentów zabawek dla dzieci. Jej działalności przyświeca jasny cel, jakim jest wspieranie rozwoju zdolności twórczych i wyobraźni dzieci, który umożliwiają jej produkty - dostępne w sprzedaży w ponad 130 państwach. Więcej informacji można znaleźć na stronie: www.LEGO.com.

Nazwa LEGO, logo LEGO, konfiguracje Brick i Knob oraz Minifigure stanowią znaki handlowe LEGO Group. ©2015 LEGO Group.

Warner Bros. Consumer Products

Warner Bros. Consumer Products, spółka należąca do Warner Bros. Entertainment Company, to jeden z największych na świecie podmiotów zajmujących się licencjonowaniem i detalicznym merchandisingiem.

Zdjęcia/Materiały multimedialne można znaleźć na stronie: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20150225005284/en/

Źródło: Merlin Entertainments

KONTAKT: