QUMAK SA Wybór audytora do badania skonsolidowanego sprawozdania finansowego Spółki za rok 2014

03.03.2015, 17:43aktualizacja: 03.03.2015, 17:43

Raport bieżący 12/2015

Zarząd Qumak S.A. informuje, iż w dniu 2 marca 2015 r. Rada Nadzorcza - organ uprawniony na podstawie Statutu Spółki - na mocy uchwały nr VII/23/15 dokonała wyboru PRO Audit Kancelaria Biegłych Rewidentów sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, ul. E. Wasilewskiego 20 jako uprawnionego do badania skonsolidowanego sprawozdania finansowego Spółki za rok 2014.

Wybór PRO Audit Kancelaria Biegłych Rewidentów sp. z o.o jest decyzją uzupełniającą do wcześniejszej uchwały Rady Nadzorczej w sprawie wyboru biegłego rewidenta do badania sprawozdań finansowych za rok obrotowy 2014. PRO Audit Kancelaria Biegłych Rewidentów sp. z o.o. została wybrana do przeglądu półrocznego jednostkowego sprawozdania finansowego Spółki za I półrocze 2014 roku oraz badania rocznego jednostkowego sprawozdania finansowego za rok 2014 o czym spółka informowała raportem bieżącym nr 22/2014 z dnia 16 maja 2014 roku.

Wobec powołania Grupy Kapitałowej Spółka jest zobowiązana do sporządzania skonsolidowanych sprawozdań finansowych a uzasadnionym jest aby ten sam podmiot dokonywał badania jednostkowego oraz skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Qumak.

Podstawa prawna:

RMF GPW §5 ust.1 pkt.19