ZAKŁADY MAGNEZYTOWE ROPCZYCE SA Powołanie osób zarządzających

09.03.2015, 18:19aktualizacja: 09.03.2015, 18:19

Raport bieżący 6/2015

Zarząd Zakładów Magnezytowych "ROPCZYCE" S.A. podaje do publicznej wiadomości, że w dniu 9 marca 2015 roku, Rada Nadzorcza Spółki podjęła uchwałę o powołaniu Zarządu Spółki IX Kadencji.

W skład Zarządu nowej IX kadencji wchodzą:

Józef Siwiec - Prezes Zarządu, Dyrektor Generalny

Od 1979 r. związany z Zakładami Magnezytowymi "ROPCZYCE" S.A. Pracował jako technolog, mistrz produkcji, kierownik wydziału produkcyjnego, dyrektor ds. produkcji i handlu, dyrektor naczelny.

W latach 1992-2000 był członkiem zarządu Spółki, a od 2000 r. pełni funkcję prezesa zarządu.

Robert Duszkiewicz - Wiceprezes Zarządu ds. Finansowych

Całą karierę zawodową związał z finansami, począwszy od rozpoczęcia pracy w 1993 roku w "WSK-PZL" Mielec S.A. Następnie pracował w przemyśle motoryzacyjnym pełniąc między innymi funkcje, kontrolera finansowego - zastępcy dyrektora finansowego w Lear Automotive (EEDS) Poland Sp. z o.o. należącego do amerykańskiego koncernu Lear, a następnie dyrektora finansowego dwóch zakładów niemieckiej grupy Kirchhoff - Kirchhoff Polska Sp. z o.o. i Kirchhoff Polska Assembly Sp. z o.o.

Od 15.11.2010 r. jest członkiem Zarządu Spółki.

Marian Darłak - Wiceprezes Zarządu ds. Jakości i Rozwoju

Od 1978 r. związany z Zakładami Magnezytowymi "ROPCZYCE" S.A. Pracował jako mistrz produkcji, kierownik wydziału produkcyjnego, kierownik działu kontroli jakości, szef zarządzania jakością, szef produkcji, dyrektor rozwoju i produkcji. Od 2000 r. jest członkiem zarządu Spółki.

Żaden z powołanych Członków Zarządu nie prowadzi działalności gospodarczej konkurencyjnej

w stosunku do Spółki a także nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych KRS.

Podstawa prawna:

Par. 5, ust. 1, pkt 22 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19.02.2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz