VISTULA GROUP SA Zmiany w Zarządzie Spółki

10.03.2015, 21:55aktualizacja: 10.03.2015, 21:55

Raport bieżący 10/2015

Vistula Group S.A. z siedzibą w Krakowie ("Spółka") informuje, że Rada Nadzorcza Spółki na posiedzeniu odbytym w dniu 10 marca 2015 roku podjęła uchwałę o powołaniu z dniem 1 kwietnia 2015 roku do zarządu Spółki Pana Erwina Bakalarza i powierzeniu mu funkcji członka zarządu.

Pan Erwin Bakalarz jest absolwentem Wydziału Historycznego Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz podyplomowych studiów w Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania przy Akademii Ekonomicznej w Krakowie. Pan Erwin Bakalarz studiował także na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego. W 1997 roku Pan Erwin Bakalarz rozpoczął pracę w Spółce kolejno na stanowiskach: pracownika działu logistyki, asystenta prezesa zarządu, asystenta zarządu i kierownika biura organizacyjnego, dyrektora biura zarządu. Od 2006 roku Pan Erwin Bakalarz pełni w Spółce funkcję prokurenta. W przeszłości Pan Erwin Bakalarz był m. in. członkiem rad nadzorczych spółek Staszów Best Sp. z o.o. z siedzibą w Staszowie oraz Trend Fashion Sp. z o.o. z siedzibą w Myślenicach. Ponadto Pan Erwin Bakalarz pełnił m. in. funkcję w zarządzie W.KRUK S.A. z siedzibą w Krakowie. Obecnie Pan Erwin Bakalarz pełni funkcję prezesa zarządu VG Property Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, podmiotu zależnego od Spółki.

Zgodnie ze złożonym oświadczeniem Pan Erwin Bakalarz nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec Vistula Group S.A. jak również nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu konkurencyjnej spółki kapitałowej lub członek organu jakiejkolwiek konkurencyjnej osoby prawnej. Pan Erwin Bakalarz nie jest wpisany w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz