BANK HANDLOWY W WARSZAWIE SA Informacja w sprawie wyboru podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych

20.03.2015, 15:29aktualizacja: 20.03.2015, 15:29

Raport bieżący 7/2015

Podstawa prawna: § 5 ust.1 pkt 19 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2014 r., poz. 133).

Bank Handlowy w Warszawie S.A. ("Bank") informuje, że Rada Nadzorcza Banku w dniu 20 marca 2015 roku dokonała wyboru podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych to jest PricewaterhouseCoopers Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie, działającej pod adresem: Al. Armii Ludowej 14, 00-638 Warszawa, wpisanej na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych pod numerem 144, której powierzone zostanie badanie rocznego sprawozdania finansowego za 2015 rok i przegląd półrocznego skróconego sprawozdania finansowego za 2015 rok:

(1) Banku Handlowego w Warszawie S.A. oraz

(2) Grupy Kapitałowej Banku Handlowego w Warszawie S.A.

Wybór PricewaterhouseCoopers Sp. z o.o. został dokonany zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami zawodowymi.

Bank korzystał z usług PricewaterhouseCoopers Sp. z o.o. w zakresie badania i przeglądu jednostkowych oraz skonsolidowanych sprawozdań finansowych za 2013 rok i 2014 rok oraz usług pokrewnych.

Umowa z PricewaterhouseCoopers Sp. z o.o. zostanie zawarta na czas określony niezbędny dla przeprowadzenia badania i przeglądu wyżej wymienionych sprawozdań finansowych za 2015 rok.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz