Zdrowie i styl życia

W sobotę Nocny Freestyle na Gubałówce

25.03.2015, 17:23aktualizacja: 25.03.2015, 17:23

Plakat
Na Gubałówce szykuje się niezapomniane zakończenie sezonu. Podziwiaj mistrzów freestyle'u i dołącz do sportowej rywalizacji!

W sobotnią noc w Snowparku na Gubałówce odbędzie się impreza wieńcząca sezon zimowy 2014/15. Polskie Koleje Linowe przygotowały na ten dzień mnóstwo atrakcji, zarówno dla narciarzy i snowboardzistów lubiących jazdę tradycyjną, jak i dla tych, którzy nie wyobrażają sobie klasycznego zjazdu po stoku bez obrotu w powietrzu.

Nocny Freestyle to wydarzenie, podczas którego razem pożegnamy kończący się sezon. Z tej okazji PKL tną ceny o połowę - przez cały dzień będzie obowiązywała 50-proc. zniżka na wszystkie skipassy jednodniowe. A do tego w sobotę szusujemy aż do północy - Snowparki, miniskicross, jak i i trasa narciarska na Górnej Polanie Gubałówki, są czynne do 24:00.

Główna impreza wieczoru, Nocny Freestyle na Gubałówce, rozpocznie się o godz. 19:00, zakończenie zaplanowano na godz. 24:00. Start imprezy uświetni koncert zespołu "Kompromitacja". Do godziny 22:00 w programie zawodów organizatorzy przewidzieli luźną jazdę na snowparku. Następnie odbędzie się Jam Session. To wtedy miłośnicy białego szaleństwa będą mogli podziwiać sportowe akrobacje. Sędziowie wskażą najlepszy trik wieczoru, a tuż przed północą nastąpi wręczenie nagród. A jest o co walczyć. Główną wygraną jest bowiem całosezonowy karnet na Snowpark Goobaya.

Snowpark, na którym odbędzie się impreza, przygotowany jest na najwyższym poziomie, zarówno jeżeli chodzi o położenie, wielkości skoczni, jak i urozmaicenia przeszkód. Na narciarzy i snowboardzistów czeka pięć skoczni, w tym cztery wielkości 4 - 9 m oraz największa - 15-metrowa, do tego poręcze, raile, boxy oraz przeszkody niespodzianki.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 25.03.2015, 17:23