ELEKTROBUDOWA SA Wybór oferty w postępowaniu przetargowym

26.03.2015, 15:09aktualizacja: 26.03.2015, 15:09

Raport bieżący 10/2015

Zarząd ELEKTROBUDOWY SA informuje, że w dniu wczorajszym, tj. 25 marca 2015 roku Spółka otrzymała zawiadomienie ze Spółki Polskie Sieci Elektroenergetyczne Spółka Akcyjna z siedzibą w Konstancinie-Jeziorna o wyborze oferty ELEKTROBUDOWY SA w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na następujące zadanie "Modernizacja stacji 220/110 kV Konin".

Przedmiotowa inwestycja jest zadaniem kompleksowym, realizowanym w systemie "zaprojektuj i wybuduj". Zakres zadania obejmuje budowę nowej napowietrznej 13-polowej rozdzielni 220 kV, budowę budynku technologicznego, zakup i montaż 28-polowej rozdzielni GIS 110kV z podwójnym systemem szyn zbiorczych. Zakres obejmuje również budowę drogi dojazdowej do stacji oraz budowę dróg, kanałów kablowych itd. na terenie stacji.

Wartość robót według oferty wynosi 114 490 000,00 zł netto.

Czas realizacji robót ustalono na 60 miesięcy od podpisania umowy.

O podpisaniu umowy na wyżej wymienione zadanie, określającej ostateczny zakres jak i wartość robót, Spółka poinformuje w odrębnym raporcie bieżącym.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz