AURUM SA Zakończenie subskrypcji akcji serii E

01.04.2015, 16:13aktualizacja: 01.04.2015, 16:13

Raport bieżący 16/2015

Zarząd spółki AURUM S.A. w upadłości układowej (dawniej: "INVENTUM TFI S.A.) z siedzibą w Warszawie (dalej: "Emitent", "Spółka") informuje, że w dniu 31 marca 2015 r. została zakończona subskrypcja akcji zwykłych na okaziciela serii E o wartości nominalnej 2,00 złoty każda (dalej: "Akcje Serii E") emitowanych na podstawie uchwały nr 01/03/2015 Zarządu Spółki z dnia 9 marca 2015 r. w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w ramach kapitału docelowego w drodze emisji akcji zwykłych na okaziciela serii E w ramach subskrypcji prywatnej z wyłączeniem prawa poboru i zmiany statutu Spółki.

Zarząd Emitenta przedstawia dane dotyczące subskrypcji Akcji Serii E:

1) Data rozpoczęcia subskrypcji: 10 marca 2015 r., data zakończenia subskrypcji: 31 marca 2015 r.;

2) Data przydziału akcji: emisja Akcji serii E miała charakter oferty prywatnej w związku z czym przydział akcji nie miał miejsca. W dniu 31 marca 2015 r. zostały podpisane umowy objęcia akcji pomiędzy Emitentem, a inwestorami.

3) Liczba akcji objętych subskrypcją: 158.309 (słownie: sto pięćdziesiąt osiem tysięcy trzysta dziewięć) Akcji serii E;

4) Stopa redukcji: nie dotyczy, redukcja nie wystąpiła;

5) Liczba Akcji serii E, na które złożono zapisy: 158.309 (słownie: sto pięćdziesiąt osiem tysięcy trzysta dziewięć) Akcji serii E;

6) Liczba Akcji serii E, które zostały objęte w ramach przeprowadzonej subskrypcji: 158.309 (słownie: sto pięćdziesiąt osiem tysięcy trzysta dziewięć) Akcji serii E;

7) Cena, po jakiej akcje były obejmowane: 2,00 zł;

8) Liczba osób, które złożyły zapisy na Akcje serii E w poszczególnych transzach: zapisy na Akcje serii E złożyło 3 inwestorów;

9) Liczba osób, którym przydzielono akcje w ramach przeprowadzonej subskrypcji w poszczególnych transzach: umowy objęcia Akcji serii E zostały zawarte z 3 inwestorami;

10) Nazwy (firmy) subemitentów, którzy objęli akcje w ramach wykonywania umów o subemisję: w ofercie Akcji serii E nie uczestniczyli subemitenci;

11) Wartość przeprowadzonej subskrypcji Akcji serii E, rozumianej jako iloczyn liczby papierów wartościowych objętych ofertą i ceny emisyjnej: 316.618,00 zł;

12) Łączne określenie wysokości kosztów, które zostały zaliczone do kosztów emisji Akcji serii E: koszty emisji wyniosą 0,00 zł, w tym:

- koszty przygotowania i przeprowadzenia oferty: nie wystąpiły,

- koszty wynagrodzenia subemitentów: nie dotyczy,

- koszty sporządzenia prospektu emisyjnego, z uwzględnieniem kosztów doradztwa: nie dotyczy

- koszty promocji oferty: nie wystąpiły.

13) Średni koszt subskrypcji przypadający na jedną Akcję serii E wyniósł 0,00 zł.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz