ZAKŁADY PRZEMYSŁU CUKIERNICZEGO OTMUCHÓW SA Zawiadomienie o planowanym połączeniu ZPC "Otmuchów" S.A. ze spółką zależną Otmuchów Inwestycje Sp. z o. o.

01.04.2015, 21:07aktualizacja: 01.04.2015, 21:07

Raport bieżący 6/2015

W nawiązaniu do raportu nr 5/2015 z dnia 30 marca 2015 roku w sprawie zaktualizowanego planu połączenia ZPC "Otmuchów" S.A. ("Emitent", "Spółka Przejmująca") ze spółką zależną Otmuchów Inwestycje Sp. z o. o., w której Emitent posiada 100% udziałów ("Spółka Przejmowana"), Zarząd Emitenta - stosownie do postanowień art. 504 Kodeksu spółek handlowych (KSH) - po raz pierwszy zawiadamia akcjonariuszy o zamiarze połączenia ze Spółką Przejmowaną.

Emitent informuje, iż plan połączenia ZPC "Otmuchów" S.A. ze spółką Otmuchów Inwestycje Sp. z o. o. został ogłoszony w Monitorze Sądowym i Gospodarczym o nr 63 (4694) pod pozycją 3944. Plan połączenia został także udostępniony na stronie internetowej Emitenta pod adresem www.grupaotmuchow.pl w zakładce Relacje inwestorskie / Raporty.

Połączenie nastąpi w drodze przejęcia na podstawie art. 492 § 1 pkt. 1 KSH, tj. przez przeniesienie całego majątku Spółki Przejmowanej na Spółkę Przejmującą (łączenie się przez przejęcie).

Dokumenty, o których mowa w art. 505 § 1 KSH zostaną udostępnione zainteresowanym stronom począwszy od dnia 1 kwietnia 2015 roku do dnia powzięcia uchwały o połączeniu w aktualnej siedzibie Spółki Przejmowanej w Brzegu przy ul. Starobrzeskiej 7, (pokój nr 16), w dni robocze od poniedziałku do czwartku od 8:00 do 16:30 oraz w piątki od 8:00 do 14:00.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz