Nowa książka Ani Golędzinowskiej, byłej modelki ocalonej z piekła

08.04.2015, 15:39aktualizacja: 08.04.2015, 15:39

Goledzinowska fot. 2
Ania miała w życiu sławę, pieniądze, znajomości, dosłownie wszystko. Wszystko oprócz szczęścia. W bestsellerowej autobiografii "Ocalona z piekła" opisała szokującą historię trudnej drogi odkrywania swojego miejsca na ziemi. Dzisiaj wraca z nową książką, będącą zapisem historii ludzi, którzy swoją drogę odnaleźli w zapoczątkowanej przez nią inicjatywie "Czyste Serca". Ania, będąc od roku szczęśliwą mężatką, prowadzi nas drogą od grzechu do świętości, od ciemności do światła.

"Czystość" nie jest dziś słowem modnym, nie pojawia się w mediach, a co więcej, często wydaje się czymś z odległej przeszłości. Ania stawia sobie i czytelnikom pytanie, czy we współczesnym świecie możliwe jest życie bez seksu pozamałżeńskiego. A na dodatek, czy taki temat może poruszać - jak sama o sobie mówi - grzesznica?

Książka "Z ciemności do światła" to zapis świadectw młodych ludzi z różnych stron świata. Historie te, często przywołujące dramatyczne wspomnienia ich bohaterów, stały się podstawą do rozważań na temat życia bez seksu pozamałżeńskiego. Książka, jak zapewnia sama autorka, nie jest nudnym podręcznikiem teologicznym ani katechizmem. Zresztą czego mogłabym nauczać grzesznica? Na szczęście grzesznica już nie w tym stopniu co kiedyś. W swoim życiu nieźle przegięłam i to z każdej strony. Celem tej książki nie jest pouczanie kogokolwiek. To są zebrane historie wielu najzwyklejszych ludzi, w większości młodych, którzy wybrali życie na przekór modom i trendom.

Ania Golędzinowska urodzona w Warszawie, w 1999 r. wyjechała do Włoch. Okazało się, że padła ofiarą międzynarodowej grupy handlującej kobietami. Uciekła i pomogła w ujęciu i postawieniu sprawców przed sądem. Karierę modelki rozpoczęła w Mediolanie. W 2011 r. wyjechała do Medjugorie i zamieszkała tam we wspólnocie oddającej się milczeniu i pracy. Większość czasu poświęca na spotkania z ludźmi na całym świecie. Opowiada im prawdę o sobie - dziewczynie, która odnalazła miłość. Często na spotkania z nią trafiają ludzie, dla których Bóg jest niepotrzebną rzeczywistością, a którzy później przewartościowują swoje życie.

Dane kontaktowe:

tel. kom. +48 722 290 118