KCI SA Połączenie Emitenta ze spółką Jupiter S.A.

13.04.2015, 14:43aktualizacja: 13.04.2015, 14:43

Raport bieżący 16/2015

Zarząd KCI S.A. (Emitent, Spółka) informuje, iż w dniu dzisiejszym powziął informację, że w dniu 13 kwietnia 2015r. ( dzień połączenia) Sad Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy KRS wpisał do rejestru przedsiębiorców KRS połączenie Spółki ze spółką Jupiter S.A. zgodnie z art. 492 § 1 pkt 1) k.s.h. tzn. poprzez przeniesienie całego majątku spółki Jupiter S.A. (Spółka Przejmowana) na spółkę KCI S.A. (Spółka Przejmująca) w zamian za nowoemitowane akcje, które KCI S.A. przyzna Akcjonariuszom Spółki Przejmowanej (łączenie się przez przejecie) - na zasadach określonych w planie połączenia w/w spółek, uzgodnionym w dniu 28 maja 2013r. i zaktualizowanym poprzez Aktualizację nr 1 z dnia 1 września 2014 r.

Plan połączenia spółek został opublikowany raportem bieżącym nr 10/2013 z dnia 28 maja 2013 r. i został zaktualizowany poprzez Aktualizację nr 1 z dnia 1 września 2014 r. - opublikowaną raportem bieżącym nr 22/2014.

Wskazanie podmiotów, które się połączyły:

Spółka Przejmowana: Jupiter S.A. z siedzibą w Krakowie, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000026567, NIP: 5251347554, REGON: 011124742, o kapitale zakładowym wynoszącym 9.914.865,20 zł (opłaconym w całości). Podstawowym przedmiotem działalności Jupiter S.A. było wykonywanie czynności w zakresie nabywania i zbywania papierów wartościowych oraz praw z nimi związanych.

Spółka Przejmująca: KCI spółka akcyjna z siedzibą w Krakowie, wpisana do rejestru przedsiębiorców przez Sąd Rejonowy dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000112631, NIP: 5510007742, REGON: 071011304, kapitał zakładowy wynosi 52.560.333,84 zł.(opłacony w całości).

Podstawowym przedmiotem działalności KCI S.A. jest m. in.: kupno i sprzedaż nieruchomości na własny rachunek; wynajem i zarządzanie nieruchomościami własnymi lub dzierżawionymi; pośrednictwo w obrocie nieruchomościami; zarządzanie nieruchomościami wykonywane na zlecenie; realizacja projektów budowlanych związanych ze wznoszeniem budynków; działalność firm centralnych (head offices) i holdingów, z wyłączeniem holdingów finansowych; działalność holdingów finansowych.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz