Zdrowie i styl życia

Kasprowy Wierch zaprasza na majówkę na nartach

23.04.2015, 16:18aktualizacja: 23.04.2015, 16:18

Kasprowy Wierch
Spędź majówkę na nartach! Jedyną taką okazję daje Kasprowy Wierch, gdzie sezon zimowy trwa aż do długiego weekendu majowego.

Na Kasprowym nadal panują dobre warunki do jazdy na nartach, pokrywa śnieżna sięga od 58 do 180 cm śniegu. To jedyny stok w kraju działający do 3 maja.

Kasprowy Wierch zapewnia jedyne w Polsce trasy narciarskie o charakterze alpejskim, położone rekordowo wysoko. Usytuowanie szczytu dostarcza bajkowej scenerii, dodatkowo miłośnicy pięknych widoków mogą podziwiać wyjątkową panoramę Zakopanego i Tatr.

Na szczycie nie ma systemu do zaśnieżania, jeździ się tam wyłącznie po naturalnym śniegu, co pozwala na jazdę w wyjątkowych, naturalnych warunkach.

Pogodę panującą w górach można podejrzeć poprzez kamery zainstalowane na szczycie Kasprowego Wierchu oraz na dolnej stacji kolei w Kuźnicach. Obraz na żywo jest dostępny online na stronie internetowej: www.pkl.pl.

Z myślą o narciarzach odwiedzających Zakopane Polskie Koleje Linowe przygotowały ski passy 2-dniowe, które można nabywać w promocyjnej cenie. Normalny ski pass 2-dniowy kosztuje tylko 230 zł, a ulgowy - 184 zł (ski pass do wykorzystania w następujących po sobie dniach).

Narciarze mają możliwość zakupu ski passów poprzez sklep online na stronie: www.pkl.pl. Ski pass na Kasprowy Wierch można także nabyć w Biurze Obsługi Klienta przy dolnej stacji kolei pod Gubałówką. Jest ono czynne 7 dni w tygodniu.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 23.04.2015, 16:18