MAGNA POLONIA SA Umorzenie części obligacji serii P

27.04.2015, 23:01aktualizacja: 27.04.2015, 23:01

Raport bieżący 5/2015

Zarząd Magna Polonia S.A. z siedzibą w Warszawie (Spółka, Emitent) działając na podstawie § 5 ust 1 pkt 6 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim informuje, że w dniu 27 kwietnia 2015 r. otrzymał z Domu Maklerskiego PKO Banku Polskiego S.A. zawiadomienie o wyrejestrowaniu z prowadzonej przez niego ewidencji 16.000 (szesnaście tysięcy) sztuk obligacji zwykłych na okaziciela serii P o wartości nominalnej 100 zł (sto złotych) za jedną obligację, o łącznej wartości nominalnej 1.600.000 zł (jeden milion sześćset tysięcy złotych), wyemitowanych przez Spółkę w dniu 14.02.2014 r. Wyrejestrowanie ww. obligacji nastąpiło w związku z ich nabyciem i umorzeniem przez Emitenta na podstawie porozumienia zawartego dnia 22 kwietnia 2015 r. pomiędzy Spółką a obligatariuszem obligacji serii P, tj. spółką pod firmą Magna Inwestycje Sp. z o.o. S.K.A.

Obligacje zostały nabyte po cenie równej wartości nominalnej obligacji, tj.100,00 złotych za jedną obligację. Obligacje zostały nabyte w celu umorzenia. Po umorzeniu 16.000 obligacji serii P, w rękach obligatariusza pozostaje 4.000 obligacji zwykłych na okaziciela serii P o łącznej wartości nominalnej 400.000 złotych.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz