KCI SA Zawiadomienie dotyczące zmiany stanu posiadania akcji Spółki

28.04.2015, 15:55aktualizacja: 28.04.2015, 15:55

Raport bieżący 32/2015

Zarząd KCI S.A. informuje, że dniu 28 kwietnia 2015r. do spółki wpłynęło zawiadomienie dotyczące zmiany stanu posiadania akcji Spółki od REINWEST" sp. z o.o. , o następującej treści:

"REINWEST" sp. z o.o. (zwana dalej: "Zawiadamiający"), na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 1) w zw. z art. 69a ust. 1 pkt 1) ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z 2005 roku Nr 184 poz. 1539 z późn. zm.), niniejszym zawiadamia o pośrednim (poprzez spółkę FORUM XIII DELTA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ FORUM XIII GAMMA S.K.A.) przekroczeniu przez Zawiadamiającego progu 5% ogólnej liczby głosów w KCI Spółka Akcyjna.

I. DATA I RODZAJ ZDARZENIA POWODUJĄCEGO ZMIANĘ UDZIAŁU:

Przekroczenie progu 5% ogólnej liczby głosów w Spółce nastąpiło z mocy prawa, w wyniku rejestracji w dniu 13 kwietnia 2015 r. przez Sąd Rejonowy dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego połączenia Spółki ze spółką Jupiter S.A. (spółka przejmowana) dokonanego w trybie określonym w art. 492 § 1 pkt 1) k.s.h. tj. poprzez przeniesienie całego majątku spółki przejmowanej na spółkę przejmującą (KCI S.A.) w zamian za nowe akcje w podwyższonym kapitale zakładowym spółki przejmującej wydane akcjonariuszom spółki przejmowanej na zasadach określonych w planie połączenia. Z dniem połączenia (tj. z dniem 13 kwietnia 2015 r.) zgodnie z art. 494 § 4 k.s.h. akcjonariusze spółki przejmowanej tj. Jupiter S.A. stali się akcjonariuszami spółki przejmującej tj. KCI S.A. i otrzymają akcje emisji połączeniowej zgodnie ze stosunkiem wymiany określonym w planie połączenia KCI S.A., i Jupiter S.A

Biorąc pod uwagę swój stan posiadania akcji Jupiter S.A., spółka zależna od Zawiadamiającego (FORUM XIII DELTA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ FORUM XIII GAMMA S.K.A.) jako akcjonariusz spółki przejmowanej tj. Jupiter S.A. w wyniku przedmiotowego połączenia otrzyma 111 422 570 akcji Spółki, stanowiących 6,36 % w obecnym kapitale zakładowym Spółki i uprawniających do 111 422 570 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, co stanowi obecnie 6,36 % ogólnej liczby głosów w Spółce.

II. LICZBA AKCJI POSIADANYCH PRZED ZMIANĄ UDZIAŁU:

Przed zdarzeniem opisanym w pkt I, Zawiadamiający (pośrednio) posiadał 17 187 910 akcji Spółki, co stanowiło 4,72 % udziału w kapitale zakładowym Spółki i które uprawniały do 17 187 910 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, co stanowiło 4,72 % ogólnej liczby głosów w Spółce.

III. LICZBA AKTUALNIE POSIADANYCH AKCJI:

W wyniku zdarzenia opisanego w pkt I Zawiadamiający (pośrednio) aktualnie posiada łącznie 128 610 480 akcji Spółki co stanowi 7,34% w obecnym kapitale zakładowym Spółki i uprawniających do 128 610 480 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, co stanowi obecnie 7,34 % ogólnej liczby głosów w Spółce.

IV. PODMIOTY ZALEŻNE ZAWIADAMIAJĄCEGO ORAZ O KTÓRYCH MOWA W ART. 87 UST. 1 PKT 3 LIT. C USTAWY O OFERCIE:

Zawiadamiający posiada podmiot zależny mający akcje Spółki (FORUM XIII DELTA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄO DPOWIEDZIALNOŚCIĄ FORUM XIII GAMMA S.K.A.); nie występują osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c) ustawy o ofercie."

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz