SKYSTONE CAPITAL SA Zawarcie porozumienia do umowy znaczącej przez Emitenta

07.05.2015, 18:37aktualizacja: 07.05.2015, 18:37

Raport bieżący 28/2015

Zarząd Skystone Capital S.A. (dalej jako: "Emitent" lub "Sprzedający") informuje, iż w dniu 16 grudnia 2014 r. zawarł ze spółką Todan Properties Sp. z o.o. S.K.A z siedzibą w Żyrardowie (dalej jako: "Kupujący") przedwstępną, warunkową umowę (dalej jako: "Umowa") sprzedaży 86.100 równych i niepodzielnych udziałów o wartości nominalnej 50 (pięćdziesiąt) złotych każdy (dalej jako: "Udziały") w Biogaz Zeneris Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu (dalej jako: "Spółka").

Zarząd Skystone Capital S.A. informuje, iż w dniu 16 stycznia 2015 r. Strony zawarły porozumienie przedłużające obowiązywanie Umowy przedwstępnej z dnia 16 grudnia 2014 r., o którym Emitent informował w raporcie bieżącym numer 1/2015.

W dniu 20 lutego 2015 r. Strony zawarły drugie porozumienie przedłużające obowiązywanie Umowy przedwstępnej z dnia 16 grudnia 2014 r., o którym Emitent poinformował w raporcie bieżącym numer 12/2015.

W dniu 13 marca 2015 r. Strony zawarły trzecie porozumienie przedłużające obowiązywanie Umowy przedwstępnej z dnia 16 grudnia 2014 r., o którym Emitent poinformował w raporcie bieżącym numer 13/2015.

W dniu 25 marca 2015 r. Strony zawarły czwarte porozumienie przedłużające obowiązywanie Umowy przedwstępnej z dnia 16 grudnia 2014 r., o którym Emitent poinformował w raporcie bieżącym numer 18/2015.

W dniu 10 kwietnia 2015 r. Strony zawarły piąte porozumienie przedłużające obowiązywanie Umowy przedwstępnej z dnia 16 grudnia 2014 r., o którym Emitent poinformował w raporcie bieżącym numer 20/2015.

W dniu 25 kwietnia 2015 r. Strony zawarły szóste porozumienie przedłużające obowiązywanie Umowy przedwstępnej z dnia 16 grudnia 2014 r., o którym Emitent poinformował w raporcie bieżącym numer 24/2015.

W dniu 6 maja 2015 r. zostało zawarte kolejne porozumienie przedłużające obowiązywanie Umowy przedwstępnej z dnia 16 grudnia 2014 r.

Strony potwierdzają w nim, iż nadal są zainteresowane realizacją Umowy przedwstępnej.

Strony oświadczają, że z chwilą zawarcia niniejszego porozumienia przedłużają obowiązywanie pomiędzy nimi Umowy przedwstępnej z następującymi zmianami:

1) Nowy termin zawarcia umowy przyrzeczonej Strony ustalają na dzień 18 maja 2015 r.

2) Wszelkie terminy, które wskazane były w Umowie przedwstępnej jako liczone wprzód lub wstecz od terminu zawarcia Umowy przyrzeczonej liczone będą od dnia wskazanego w pkt. 1) jako nowa data zawarcia Umowy przyrzeczonej.

3) Termin Sprzedającego na odstąpienie od Umowy zmienia się w ten sposób, że na warunkach opisanych w § 3 ust. 13 Sprzedający może odstąpić od Umowy nie wcześniej niż po dniu

11 maja 2015 r., nie później jednak niż miesiąc po ustalonym w pkt. 1) terminie zawarcia Umowy przyrzeczonej.

4) Wszelkie pozostałe postanowienia Umowy przedwstępnej w brzmieniu ustalonym Porozumieniem z dnia 16 stycznia 2015 r., Porozumieniem z dnia 20 lutego 2015 r., Porozumieniem z dnia 13 marca 2015 r., Porozumieniem z dnia 25 marca 2015 r., Porozumieniem z dnia 10 kwietnia 2015 r. oraz Porozumieniem z dnia 25 kwietnia 2015 r. pozostają w mocy.

Gdyby z jakichkolwiek powodów przedłużenie obowiązywania Umowy przedwstępnej dokonane na mocy Porozumienia z dnia 16 stycznia 2015 r., Porozumienia z dnia 20 lutego 2015 r., Porozumienia z dnia 13 marca 2015 r., Porozumienia z dnia 25 marca 2015 r., Porozumienia z dnia 10 kwietnia 2015 r. oraz Porozumienia z dnia 25 kwietnia 2015 r. uznane zostało za nieważne lub nieskuteczne, Strony potwierdzają, że w takiej sytuacji niniejsze porozumienie należy traktować jako przedłużenie obowiązywania nowej umowy przedwstępnej zawartej w Porozumieniu z dnia 16 stycznia 2015 r., Porozumieniu z dnia 20 lutego 2015 r., Porozumieniu z dnia 13 marca 2015 r., Porozumieniu z dnia 25 marca 2015 r., Porozumieniu z dnia 10 kwietnia 2015 r. oraz Porozumieniu z dnia 25 kwietnia 2015 r. na warunkach wskazanych w tych Porozumieniach.

Podstawa prawna:

§ 5 ust. 1 pkt. 3) w zw. z § 9 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz