MBF Group uruchamia konkurs dla firm

15.05.2015, 18:13aktualizacja: 15.05.2015, 18:13

Pierwszy Milion
"Do zaoferowania mamy nawet do 1 miliona złotych. Chcemy pomóc wszystkim, którzy mają pomysł na biznes, ale brakuje im kapitału" - tłumaczy Robert Krassowski prezes Zarządu MBF Group S.A.

Pomysł na działalność gospodarczą lub trwające już przedsięwzięcie biznesowe może zgłosić każdy, kto jest jego pomysłodawcą i posiada do niego wszelkie prawa. Jak przekonuje zarządzający MBG Group Robert Krassowski, oprócz samego pomysłu, liczy się także zaangażowanie oraz determinacja projektodawcy w dążeniu do celu. Spółka w szczególności zainteresowana jest projektami, które:

- opierają się na innowacyjnych rozwiązaniach i pomysłach,

- posiadają duży potencjał wzrostu i są prorozwojowe,

- promują rozwiązania proekologiczne,

- mogą funkcjonować na rynku polskim oraz poza jego granicami,

- związane są z biznesem tradycyjnym oraz elektronicznym.

Co ciekawe pomoc świadczyć będą wszystkie spółki z Grupy MBF. Zamierzają one wspierać zdobytych partnerów biznesowych specjalistycznym know-how, doradztwem finansowym i inwestycyjnym oraz kapitałem na rozwój. Spółka już dzisiaj proponuje konkretne wsparcie kapitałowe, które mieści się w przedziale 100 000 zł - 1 000 000 zł, co pozwala na zakup niezbędnego wyposażenia, technologii czy przeprowadzenia pierwszych działań promocyjnych. W przypadku większych inwestycji MBF Group dokonuje je w kooperacji z innymi uczestnikami rynku kapitałowego.

"Szukamy pracowitych innowatorów, którzy z naszą pomocą potrafią budować firmę opartą na własnym pomyśle. Oferujemy kompleksowe wsparcie przedsiębiorstw na każdym etapie ich rozwoju - poczynając od firm inicjujących działalność przez podmioty intensywnie rozwijające się" - kończy Robert Krassowski

W pierwszej kolejności projekt zostanie oceniony pod względem formalnym i merytorycznym. Jeśli ocena wypadnie pozytywnie do trafi on do kolejnego etapu oceny. Ekspert oceniający może poprosić o uzupełnienie Formularza Zgłoszeniowego o informacje dodatkowe, które nie zostały ujęte w opisie przedsięwzięcia, a które w opinii oceniającego mają znaczenie w przypadku ewentualnej współpracy. W przypadku zainteresowania projektem i przejścia do etapu negocjacji spółka podpisze z projektodawcą stosowną Umowę o zachowaniu poufności regulującą wzajemne relacje.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 15.05.2015, 18:13