PEKAES SA Wybór biegłego rewidenta do badania sprawozdań finansowych

18.05.2015, 18:38aktualizacja: 18.05.2015, 18:38

Raport bieżący 5/2015

Zarząd PEKAES SA, działając na podstawie § 5 ust. 1 pkt 19 oraz § 25 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim, niniejszym informuje, iż Rada Nadzorcza Spółki, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i normami zawodowymi oraz regulacjami Spółki, w dniu 15 maja 2015 r., podjęła uchwałę w sprawie wyboru spółki "PricewaterhouseCoopers" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie przy ul. Armii Ludowej 14, 00-638 Warszawa, wpisanej na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych pod nr 144 ("Biegły Rewident"), jako biegłego rewidenta uprawnionego do zbadania sprawozdania finansowego i skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej PEKAES za rok 2015.

Umowa z Biegłym Rewidentem zostanie zawarta na okres niezbędny do wykonania prac w niej wskazanych. PEKAES SA korzystał już wcześniej z usług Biegłego Rewidenta, który przeprowadzał badanie sprawozdania finansowego PEKAES SA oraz skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej PEKAES SA za lata 2009-2014 wraz z przeglądem półrocznym w/w sprawozdań w ww. okresie. Poza ww. usługami Biegły Rewident na zlecenie PEKAES SA sporządził w 2006 roku raport doradczy "Grupa PEKAES Przegląd strategiczno-operacyjno-finansowy".

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz