W poszukiwaniu talentów z całego świata

19.05.2015, 18:16aktualizacja: 19.05.2015, 18:16

Pearson English Business Solutions prezentuje nowe produkty, które mają zwiększyć wydajność przedsiębiorstw poprzez podwyższenie poziomu znajomości języka angielskiego.

BRISBANE, Kalifornia, 19 maja 2015 r. /PRNewswire/ - Spółka Pearson English Business Solutions (PEBS) przedstawiła dziś nowe produkty i usługi, które mają na celu wsparcie pracowników z działów HR w zakresie pozyskiwania talentów z całego świata, w czasach, gdy kapitał ludzki stanowi siłę napędową innowacji oraz nadaje przewagę konkurencyjną.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150514/216177LOGO

Sukces we współczesnej, powiązanej gospodarce zależy od dostępu do talentów z całego świata, jak również konsumentów z całego świata. Pracownicy z międzynarodowym rozeznaniem wnoszą do samego serca światowego biznesu różnorodność kulturową oraz wgląd lokalny. Jednak pozyskanie oraz rozwój talentów z całego świata wymaga traktowania znajomości języka angielskiego w biznesie (business English) na równi z wszystkimi innymi umiejętnościami.

PEBS zaprezentowała dwa nowe zestawy produktów dla szefów działów HR, które pomogą w wykorzystaniu talentów z całego świata:

• ONE Standard obejmuje obszar komunikacji w zakresie od sprawnego pisania, aż po kontakty biznesowe oraz prowadzanie przekonywujących rozmów.
  • ONE Professional rozszerza kurs One Standard o doradztwo indywidualne, rozwój umiejętności biznesowych oraz doskonalenie pisania.

Nowe usługi PEBS, analiza porównawcza oraz konsultacje dają szefom działów HR kontrolę nad dostosowaniem celów biznesowych, światowym standardem znajomości języka oraz rozwojem indywidualnym.

• Analiza profilu wg branży (Industry Profile Benchmark) definiuje wymagania wobec kandydata i pracownika pod względem zalecanych punktów odniesienia dla danej branży oraz profilu zawodowego.
  • Analiza profilu wg firmy (Custom Profile Benchmark) definiuje punkty odniesienia znajomości i umiejętności pracowników firmy do standardów danej organizacji, wymaganych na stanowiskach pracy oraz w działach, jak również dyscypliny.

Karine Allouche Salanon, kierownik Pearson English Business Solutions, powiedziała: "Dwa nowe produkty dają szefom działów HR moc. Zarządzanie talentami oznacza nieustanny rozwój umiejętności indywidualnych i dostosowanie ich do strategii organizacji".

Nicole Brown, wiceprezes, Dział Rynku i Operacji PEBS, dodała: "Nasze podejście kieruje się trzema zasadami, by spełnić potrzeby biznesu: po pierwsze jest to wdrażanie nowych, zaawansowanych technologii na całym świecie, po drugie łączymy to wszystko z doradztwem indywidualnym, w celu indywidualnego dostosowania programu do potrzeb każdego uczącego się, po trzecie zaproponowane przez nas rozwiązania są skalowalne i elastyczne, w celu zapewnienia świadczenia usługi opłacalnej i z wartością dodaną, jak też wsparcia umiejętności zawodowych na najwyższym poziomie".

Pearson English jest największym na świecie dostawcą materiałów do nauki języka angielskiego, od podstaw dla początkujących aż po angielski biznesowy na poziomie zaawansowanym, wymaganym w zarządach. Pearson English jest dywizją spółki Pearson, jest jednym z największych przedsiębiorstw edukacyjnych na świecie. Więcej informacji na http://bit.ly/talentmanagementsolutions.

Artykuł na blogu Nicole Brown dotyczący zarządzania talentami i ich dostosowania do portfolio PEBS, czytaj tutaj.

Połącz się z Pearson English Business Solutions na LinkedIn (http://bit.ly/PEBSLinkedIn), w serwisie Facebook (http://bit.ly/PEBSFacebook), serwisie Twitter (http://bit.ly/PEBSTwitter) #english4business.

Źródło: Pearson English Business Solutions (PEBS)

Data publikacji 19.05.2015, 18:16
Źródło informacji PR Newswire