Pobierz materiał i Publikuj za darmo
Zgodnie z par.5 ust.1 pkt 22) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19.02.2009 r., Zarząd Grupy Żywiec S.A. informuje :
W dniu 02.07.2015 r. Rada Nadzorcza Grupy Żywiec S.A. , działając na podstawie art. 368 par.4 Kodeksu spółek handlowych, powołała w skład Zarządu Spółki na trzyletnie kadencje następujące osoby :
1.Panią Agnieszkę Pluszcz-Bernat
2.Pana Luca Giordano
3.Pana Piotra Nowakowskiego,
powierzając im funkcje Członków Zarządu Grupy Żywiec S.A.
Pani Agnieszka Pluszcz -Bernat - Członek Zarządu, Dyrektor ds. Personalnych Grupy Żywiec S.A.
Jest absolwentem wydziału Ekonomii Politechniki Koszalińskiej oraz Wyższej Szkoły Bankowej w Poznaniu. W latach 1996-2003 pracowała w Zakładach Piwowarskich BROK, gdzie kierowała Działem Kontrolingu.
W 2003 roku Pani Agnieszka Pluszcz-Bernat rozpoczęła pracę w Grupie Żywiec S.A. pełniąc szereg funkcji menadżerskich w pionie finansów. Od 2012 roku zarządzała spółką zależną Centrum Finansowo - Księgowym Żywiec Sp. z o.o. Z dniem 02.03.2015 r. objęła stanowisko Dyrektora ds. Personalnych Grupy Żywiec. W dniu 21.04.2015 objęła funkcję Prokurenta Spółki.
Pani Agnieszka Pluszcz-Bernat nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec Grupy Żywiec S.A. i nie jest wpisana do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych.
Pan Luca Giordano - Członek Zarządu, Dyrektor ds. Produkcji Grupy Żywiec S.A.
Pan Luca Giordano jest absolwentem Politechniki w Mediolanie oraz Wydziału Inżynierii Mechanicznej Université de Technologie de Compičgne .
W latach 1999-2001 zdobywał swoje doświadczenie w firmach:
Unilever pełniąc kolejno funkcje Menedżera ds. Produkcji oraz Menedżera ds. Jakości i Opakowań;
Hewlett Packard na stanowisku Engineering Manager;
Danone na stanowisku Menedżera ds. Produkcji.
Od 2001 r. Pan Luca Giordano jest związany z firmą Heineken.
Od 2001 do 2006 r. był Dyrektorem Browaru w Heineken Italy. W latach 2006 -2008 był Dyrektorem Browaru w Hiszpanii. W 2008 r. został członkiem Regionalnego Zespołu Europy Zachodniej gdzie sprawował funkcję Regionalnego Dyrektora TPM WE . Do 31.03.2015 r. był Dyrektorem Supply Chain w Egipcie i był odpowiedzialny za zintegrowany łańcuch dostaw obejmujący
rolnictwo, zamówienia, słód, produkcję piwa, wina, napojów alkoholowych i bezalkoholowych oraz dystrybucję bezpośrednią.
Od 01.04.2015 r. Pan Luca Giordano pracuje w Grupie Żywiec S.A. na stanowisku Dyrektora ds. Produkcji Grupy Żywiec S.A. i jest odpowiedzialny za sprawy produkcji i TPM.
Pan Luca Giordano nie prowadzi działalności konkurencyjnej wobec Grupy Żywiec S.A.
Pan Piotr Nowakowski - Członek Zarządu, Dyrektor ds. Finansowych Grupy Żywiec S.A.
Pan Piotr Nowakowski ukończył Akademię Ekonomiczną w im. Karola Adamieckiego w Katowicach ze specjalizacją Finanse i Bankowość. Swą karierę zawodową rozpoczął w lipcu 1999 r. w Górnośląskim Zakładzie Energetycznym Gliwice. Zatrudniony w okresie od grudnia 1999 r. do września 2011 r. w Grupie Żywiec S.A., zajmował różne stanowiska kierownicze, w tym : Kierownika Projektu ABC, Kierownika ds. Planowania i Kontroli w Browarze w Warce, Kierownika ds. Kontroli Finansowej Pionu Komercyjnego oraz Dyrektora ds. Kontrolingu. Od października 2011 do grudnia 2014 r. pracował w Heineken Chorwacja ( Karlovacko Pivovara ) na stanowisku Dyrektora Finansowego i był odpowiedzialny za procesy finansowe, IT i zakupy. Od stycznia 2015 r. pracował na stanowisku Kierownika ds. Kontroli Biznesowej Globalnego Działu Marketingu i Sprzedaży w Heineken N.V. w Amsterdamie.W dniu 01.07.2015 r. objął stanowisko Dyrektora ds. Finansowych Grupy Żywiec S.A.
Pan Piotr Nowakowski nie prowadzi działalność konkurencyjnej wobec Grupy Żywiec i nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych.
Więcej na: biznes.pap.pl
kom espi zdz
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
Data publikacji | 02.07.2015, 15:16 |
Źródło informacji | ESPI |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |