PAMAPOL SA Zawarcie aneksu do umowy elektronicznego dyskonta wierzytelności

03.07.2015, 13:09aktualizacja: 03.07.2015, 13:09

Raport bieżący 31/2015

Zarząd PAMAPOL S.A. (Emitent) informuje, że w dniu 3 lipca 2015 r. powziął wiadomość o podpisaniu przez mBank S.A. z siedzibą w Warszawie (Bank) Aneksu do umowy elektronicznego dyskonta wierzytelności zawartej w dniu 30 października 2013 r. (Umowa), na mocy której Bank nabywa od Emitenta wierzytelności przysługujące mu od Klienta. O zawarciu przedmiotowej Umowy Emitent informował w treści raportów bieżących nr 38/2013, 12/2014 oraz 33/2014.

Na mocy Aneksu termin obowiązywania Umowy został przedłużony z dnia 30 września 2015 r. do dnia 30 września 2016 r. W związku z przedłużeniem terminu obowiązywania Umowy oraz po wzięciu pod uwagę dotychczasowych realizacji, szacowana przez Emitenta łączna wartość wierzytelności zbywanych na podstawie umowy elektronicznego dyskonta wierzytelności za ten okres wyniesie 25 mln zł.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz