ERBUD SA Podpisanie znaczącej umowy na roboty budowlane - 24.995.000,00 zł.

07.07.2015, 17:05aktualizacja: 07.07.2015, 17:05

Raport bieżący 43/2015

Zarząd Erbud S.A. (Emitent) podaje do wiadomości, że w dniu 6 lipca 2015 roku doszło pomiędzy Emitentem a VD Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Mieszkania X Spółka komandytowa z/s we Wrocławiu do podpisania umowy o roboty budowlane na niżej wyspecyfikowanych warunkach:

1. Inwestor: VD SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ MIESZKANIA X spółka komandytowa z siedzibą we Wrocławiu, ul. Dąbrowskiego 44, Wrocław 50-457, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia - Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000528052, NIP: 8992759004, REGON: 022526920, w imieniu której działa komplementariusz - spółka VD spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą we Wrocławiu, ul. Dąbrowskiego 44, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia - Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000291788, REGON: 020604900, NIP: 8971735091

2. Wartość kontraktu: 24.995.000,00 PLN

3. Przedmiot umowy: budowa budynku mieszkalno - usługowo-biurowego wraz z garażem podziemnym, infrastrukturą techniczną i małą architekturą.

4. Terminy realizacji: uzyskanie pozwolenia na użytkowanie - 64 tygodnie od otrzymania nakazu rozpoczęcia robót; spełnienie przesłanek do wydania Świadectwa Przejęcia Aranżacji dla robót w klatce schodowej B i C to 73 tygodnie od otrzymania nakazu rozpoczęcia robót

5. Gwarancje finansowe - gwarancja dobrego wykonania kontraktu w wysokości 10% wartości netto kontraktu oraz gwarancja naprawy wad i usterek w wysokości 5% wartości netto kontraktu.

6. Kary: Łączna suma kar nie może przekroczyć 10% wartości netto kontraktu.

7. Inne: Pozostałe warunki kontraktu nie odbiegają od standardowych warunków rynkowych.

Wartość umowy przekracza 10% kapitałów własnych Emitenta i spełnia tym samym kryterium uznania jej za umowę znaczącą.

Podstawa prawna:

§ 5 ust. 1 pkt 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz