GINO ROSSI SA Zmiana stanu posiadania akcji Gino Rossi S.A.

15.07.2015, 17:33aktualizacja: 15.07.2015, 17:33

Raport bieżący 30/2015

Zarząd Gino Rossi S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu 15 lipca 2015 roku Spółka otrzymała informację o zmianie stanu posiadanych akcji spółki poniżej 5% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu Spółki.

Na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 2 w zw. z art. 87 ust. 1 pkt 2) ppkt a) Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz spółkach publicznych Investors Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. ("Towarzystwo") zawiadamia, że w związku z przejęciem zarządzania funduszem Investor Private Equity Funduszu Inwestycyjnego Zamkniętego Aktywów Niepublicznych przez Warsaw Equity Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. w dniu 10 lipca 2015 r. wskutek którego Investor Private Equity Funduszu Inwestycyjnego Zamkniętego Aktywów Niepublicznych nie jest już podmiotem zarządzanym przez Towarzystwo ("Zdarzenie") zmianie uległ stan posiadania akcji Spółki przez fundusze inwestycyjne zarządzane przez Towarzystwo oraz stan liczby głosów na Walnym zgromadzeniu Spółki, w ten sposób, że:

1. Fundusze inwestycyjne, reprezentowane i zarządzane przez Towarzystwo, tj: fundusz Investor Parasol Fundusz Inwestycyjny Otwarty z wydzielonymi subfunduszami: Investor Top 25 Małych Spółek; Investor Zrównoważony; Investor Akcji; Investor Zabezpieczenia Emerytalnego FIO; Investor Top 50 Małych i Średnich Spółek (dalej: "Subfundusze") oraz fundusz Investor Private Equity FIZ - na dzień przed wystąpieniem Zdarzenia, tj. na dzień 9 lipca 2015 r., posiadały łącznie 3.172.596 akcji, które stanowiły 6,33% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz w głosach na walnym zgromadzeniu Spółki. W wyniku wystąpienia Zdarzenia, Subfundusze posiadają łącznie 1.937.332 akcji, które stanowią 3,86% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz w głosach na walnym zgromadzeniu Spółki, w tym:

a. Subfundusz Investor Top 25 Małych Spółek wydzielony w ramach Investor Parasol FIO - posiadał 676.351 akcji Spółki, które stanowiły 1,35% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniały do 1,35% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 676.351 głosów z akcji Spółki, po wystąpieniu Zdarzenia posiada 676.351 akcji Spółki, które stanowią 1,35% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniają do 1,35% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 676.351 głosów z akcji Spółki;

b. Subfundusz Investor Zrównoważony wydzielony w ramach Investor Parasol FIO - posiadał 535.286 akcji Spółki które stanowiły 1,07% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniały do 1,07% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 535.286 głosów z akcji Spółki, po wystąpieniu Zdarzenia posiada 535.286 akcji Spółki, które stanowią 1,07% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniają do 1,07% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 535.286 głosów z akcji Spółki;

c. Subfundusz Investor Akcji wydzielony w ramach Investor Parasol FIO - posiadał 336.635 akcji Spółki, które stanowiły 0,67% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniały do 0,67% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 336.635 głosów z akcji Spółki, po wystąpieniu Zdarzenia posiada 336.635 akcji Spółki, które stanowią 0,67% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniają do 0,67% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 336.635 głosów z akcji Spółki;

d. Subfundusz Investor Zabezpieczenia Emerytalnego wydzielony w ramach Investor Parasol FIO - posiadał 213.477 akcji Spółki, które stanowiły 0,43% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniały do 0,43% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 213.477 głosów z akcji Spółki, po wystąpieniu Zdarzenia posiada 213.477 akcji Spółki, które stanowią 0,43% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniają do 0,43% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 213.477 głosów z akcji Spółki;

e. Subfundusz Investor Top 50 Małych i Średnich Spółek wydzielony w ramach Investor Parasol FIO - posiadał 175.583 akcji Spółki, które stanowiły 0,35% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniały do 0,35% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 175.583 głosów z akcji Spółki, po wystąpieniu Zdarzenia posiada 175.583 akcji Spółki, które stanowią 0,35% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniają do 0,35% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 175.583 głosów z akcji Spółki.

Fundusz Investor Private Equity FIZ - posiadał 1.235.264 akcji Spółki, które stanowiły 2,46% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniały do 2,46% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. do wykonywania 1.235.264 głosów z akcji Spółki, po wystąpieniu Zdarzenia fundusz nie jest już zarządzany przez Investors TFI S.A.

W związku z powyższym , łączny stan posiadania akcji Spółki przez fundusze inwestycyjne zarządzane przez Towarzystwo wynosi 1.937.332 akcji, które stanowią 3,86% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniają do wykonywania 1.937.332 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, co stanowi 3,86% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu.

2. Ponadto Towarzystwo informuje, że nie istnieją podmioty zależne od towarzystwa lub Funduszy, które posiadałyby akcje Spółki.

3. Zawiadomienie o stanie posiadania akcji Spółki nie nastąpiło w związku z posiadaniem akcji w sytuacji określonej w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c) Ustawy.

Podstawa prawna: art. 70 pkt. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz spółkach publicznych (t. j. Dz. U. z 2009 roku, nr. 185 poz. 1439 ze zm.).

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz