MEX POLSKA SA Rejestracja podwyższenia kapitału zakładowego; zmiana statutu

20.07.2015, 20:50aktualizacja: 20.07.2015, 20:50

Raport bieżący z plikiem 18/2015

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd "Mex Polska" S.A. z siedzibą w Łodzi ("Spółka"), niniejszym informuje, że w dniu dzisiejszym tj. w dniu 20 lipca 2015 roku, Spółka powzięła informację o rejestracji w dniu 20 lipca 2015 roku przez Sąd Rejonowy dla Łodzi-Śródmieścia w Łodzi XX Wydział Gospodarczy KRS, podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w drodze emisji akcji zwykłych na okaziciela serii E, dokonanego na mocy Uchwały Nr 19 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 10 czerwca 2015 roku.

W wyniku podwyższenia kapitał zakładowy Spółki wynosi 766.543,60 zł (siedemset sześćdziesiąt sześć tysięcy pięćset czterdzieści trzy złote 60/100) i dzieli się na 7.665.436 (siedem milionów sześćset sześćdziesiąt pięć tysięcy czterysta trzydzieści sześć) akcji zwykłych na okaziciela, o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, z których przysługuje prawo do 7.665.436 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Spółka informuje, że stosownie do § 11 Uchwały Nr 19 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia, będzie ubiegać się o dopuszczenie i wprowadzenie akcji serii E do obrotu na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.

Struktura kapitału zakładowego Spółki po rejestracji podwyższenia przedstawia się następująco:

- 150.000 (sto pięćdziesiąt tysięcy) akcji na okaziciela serii D,

Jednocześnie Spółka informuje, że w dniu dzisiejszym tj. w dniu 20 lipca 2015 roku, Spółka powzięła informację o rejestracji w dniu 20 lipca 2015 roku przez Sąd Rejonowy dla Łodzi-Śródmieścia w Łodzi XX Wydział Gospodarczy KRS, zmiany § 7 ust. 1 Statutu Spółki.

Dotychczasowa treść § 7 ust. 1 Statutu Spółki:

"Kapitał zakładowy Spółki wynosi 635.408 (sześćset trzydzieści pięć tysięcy czterysta osiem) złotych

i dzieli się na 6.354.080 (sześć milionów trzysta pięćdziesiąt cztery tysiące osiemdziesiąt) akcji na okaziciela, w tym:

- 1.000.000 (jeden milion) akcji na okaziciela serii C,

- 150.000 (sto pięćdziesiąt tysięcy) akcji na okaziciela serii D."

Po zmianie § 7 ust. 1 Statutu Spółki otrzymał następujące brzmienie:

"Kapitał zakładowy Spółki wynosi 766.543,60 zł (siedemset sześćdziesiąt sześć tysięcy pięćset czterdzieści trzy złote 60/100) i dzieli się na 7.665.436 (siedem milionów sześćset sześćdziesiąt pięć tysięcy czterysta trzydzieści sześć) akcji zwykłych na okaziciela, o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, w tym:

- 150.000 (sto pięćdziesiąt tysięcy) akcji na okaziciela serii D,

- 1.311.356 (jeden milion trzysta jedenaście tysięcy trzysta pięćdziesiąt sześć) akcji na okaziciela serii E."

W załączeniu do niniejszego raportu Spółka przekazuje tekst jednolity Statutu uwzględniający powyższe zmiany.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz