Powrót kultowej kawiarni Dunkin' Donuts do Polski

21.07.2015, 12:06aktualizacja: 21.07.2015, 12:06

Dunkin' Donut logo
Do Polski powraca znana na całym świecie sieć Dunkin' Donuts. Porozumienie w formie masterfranczyzy zawarte z przedstawicielem marki – spółką Varsovia Food Company Sp. z o.o., przewiduje otwarcie w nadchodzących latach ponad 40 lokali Dunkin' Donuts na terenie całej Polski.

WARSZAWA, 21 lipiec 2015 r. /PRNewswire/ - Dunkin' Donuts, jedna z wiodących na świecie sieci kawiarni, słynąca z kultowych amerykańskich donatów, podpisała umowę masterfranczyzową z firmą Varsovia Food Company Sp. z o. o. i tym samym rozpoczyna swoją ekspansję w Polsce. Umowa przewiduje otwarcie w nadchodzących latach minimum 44 restauracji Dunkin' Donuts na terenie całej Polski. W początkowej fazie rozwoju sieci szczególny nacisk zostanie położony na obszar Warszawy, gdzie jesienią otwarty zostanie pierwszy lokal marki.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20110224/NY53806LOGO

"Kontynuując strategię ekspansji Dunkin' Donuts w całej Europie, mamy przyjemność zapowiedzieć nasze wejście na rynek polski - mówi Paul Twohig, prezes, Dunkin' Donuts na Stany Zjednoczone i Kanadę oraz Dunkin' Donuts & Baskin-Robbins na Europę i Amerykę Łacińską. - Polska charakteryzuje się dynamicznym rozwojem kultury picia kawy, a rynek stale się rozrasta, dlatego szacujemy, że propozycja Dunkin' Donuts spotka się z bardzo pozytywnym odbiorem wśród naszych polskich klientów. Z niecierpliwością czekamy na współpracę z grupą osób z firmy Varsovia Food Company, które mają duże doświadczenie w branży i świetny plan na rozwój marki w Polsce".

Dunkin' Donuts posiada obecnie ponad 11 300 restauracji w 37 krajach na całym świecie. Ponad 180 z tych lokalizacji znajduje się w Europie (w Austrii, Bułgarii, Danii, Niemczech, Luksemburgu, Hiszpanii, Szwecji oraz Wielkiej Brytanii). Restauracje Dunkin' Donuts w Polsce będą serwować różnorodne produkty z bogatego asortymentu marki, m.in.: kultowe amerykańskie pączki, bajgle, muffiny, croissanty, kanapki i różnego rodzaju przekąski, a także wysokiej jakości gorące oraz mrożone kawy, różnorodne herbaty oraz charakterystyczne mrożone Coolatty. Oferta kawiarni zostanie uzupełniona również o regionalne produkty. Wysoka jakość obsługi w kawiarni wiąże się również z krótkim czasem oczekiwania na zamówienie. Marka planuje rozwój w dogodnie zlokalizowanych miejscach, o dużym przepływie potencjalnych klientów.

"Wprowadzenia na polski rynek tak kultowej marki, jak Dunkin' Donuts to zarówno wielkie wyróżnienie dla naszej firmy, jak i wyzwanie, którego się z przyjemnością podejmujemy - mówi Michael Motz, prezes spółki Varsovia Food Company. - Z niecierpliwością czekamy na otwarcie pierwszej kawiarni Dunkin' Donuts w Polsce. Naszym priorytetem jest, aby lokale Dunkin'Donats stały się miejscem idealnym na poranną kawę, popołudniową przekąskę, czy też 'coś słodkiego' wieczorem".

O Dunkin' Donuts

Powstała w roku 1950 marka Dunkin' Donuts jest ulubioną restauracją Amerykanów, codzienną destynacją na kawę i inne wypieki. Dunkin' Donuts to zdecydowany lider na rynku w kategorii kawy, oferuje ją w wersji klasycznej, bezkofeinowej, smakowej, jak również mrożonej. W menu znajdziemy także donaty, bajgle i muffiny. Dunkin' Donuts przez dziewięć lat z rzędu zdobywało pierwsze miejsce za lojalność konsumentów w kategorii "kawa" w rankingu Brand Keys. Marka posiada ponad 11,300 restauracji w 37 krajach na całym świecie. Dunkin' Donuts z siedzibą w Canton, w stanie Massachusetts jest częścią Dunkin' Brands Group, Inc.

W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji prosimy o odwiedzenie strony internetowej: www.DunkinDonuts.com.

Źródło: Dunkin' Donuts

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE