DTP SA Korekta Raportu bieżącego ESPI nr 15/2015 Wykaz Akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na NWZ DTP S.A. w dniu 15.07.2015 r.

07.08.2015, 15:52aktualizacja: 07.08.2015, 15:52

Raport bieżący 19/2015

Na podstawie art. 6 ust. 2 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim w związku z art.70 pkt.3 ustawy o ofercie Zarząd DTP S.A. z siedziba w Warszawie ("Spółki") informuje o korekcie raportu bieżącego ESPI nr 15/2015 z dnia 16 lipca 2015 r. W treści raportu pojawił się̨ błąd dotyczący liczby głosów przysługujących akcjonariuszowi Pioneer Pekao Investment Management S.A. na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu w dniu 15 lipca 2015 r., zamiast liczby 1 785 700 łącznych głosów, omyłkowo wpisano 3 214 260.

Łączna liczba głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu odbytym w dniu 15 lipca 2015 r., które przysługiwały funduszom zarządzanym przez Pioneer Pekao Investment Management S.A. wynosiła 1 785 700 głosów , co stanowi 5% udziału w ogólnej liczbie głosów i 7,29% udziału w liczbie głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu z dnia 15 lipca 2015 r.

Treść raportu bieżącego nr 15/2015 z dnia 16 lipca 2015 r. po korekcie:

Zarząd DTP S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka") przekazuje do publicznej wiadomości wykaz Akcjonariuszy, posiadających co najmniej 5% głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy, które miało miejsce 15 lipca 2015 r. w siedzibie Spółki.

Lp. /Firma/Akcjonariusz /liczba głosów/ Procentowy udział w liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu w dniu 29 maja 2015r./ Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów

1./Paged Capital Sp. z o.o. /16 988 566/ 69,30%/47,57%

2./Jamico Sp. z o.o. S.K.A./ 5 740 000/23,41%/16,07%