TVN SA Wykup i umorzenie części obligacji Senior Notes Grupy TVN o łącznej wartości nominalnej 43 mln EUR

15.09.2015, 16:12aktualizacja: 15.09.2015, 16:12

Raport bieżący 64/2015

Zarząd TVN S.A. ("Spółka") informuje, że TVN Finance Corporation III AB (publ), spółka zależna Spółki ("Emitent"), dokonała wykupu przed terminem zapadalności części obligacji Senior Notes o wartości nominalnej 43 mln EUR, z terminem zapadalności w 2020 r., wyemitowanych przez Emitenta w dniu 16 września 2013 r. ("Obligacje"). Wykup Obligacji został dokonany na podstawie warunków emisji Obligacji, przyznających Emitentowi możliwość wykupu Obligacji przed terminem zapadalności. W wyniku wykupu w dniu 15 września 2015 r. Obligacje uległy umorzeniu.

Obligacje zostały wykupione po cenie stanowiącej wartość nominalną powiększoną o premię z tytułu przedterminowego wykupu obligacji określoną w dokumencie Indenture dotyczącym Obligacji oraz o odsetki narosłe od dnia 15 czerwca 2015 r. do dnia 15 września 2015 r. Łączna cena wykupu Obligacji, z narosłymi odsetkami, wyniosła 45.082.812,50 EUR. Wykup Obligacji został zrealizowany ze skumulowanych środków własnych Spółki. Obligacje zostały wykupione w celu dalszego obniżenia długoterminowego zadłużenia Grupy TVN.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz