SZCLOU otrzymuje od Grupy CSA pierwszy certyfikat dla produktów służących magazynowaniu energii

17.09.2015, 13:10aktualizacja: 17.09.2015, 13:10

Obie organizacje podpisały strategiczną umowę dotyczącą poszerzenia współpracy biznesowej.

SHENZHEN, Chiny, 16 września 2015 r./PRNewswire/ - Przedstawiciele Grupy CSA, ogólnoświatowego dostawcy usług testowania i certyfikacji oraz lidera sektora normalizacji, uczestniczyli w wydarzeniu o nazwie SZCLOU 2015, podczas którego zaprezentowano usługi z zakresu magazynowania energii na potrzeby inteligentnych sieci dla mieszkalnictwa, zorganizowanym przez SZCLOU Electronics Technology Co., chińskiego potentata rynku inteligentnych sieci i odnawialnych źródeł energii.

Jiang YI, wiceprezes Grupy CSA na terytorium Chin i Hong Kongu, ogłosił przyznanie pierwszego certyfikatu na rynek północnoamerykański dla modelu NEPCS-100, czyli urządzenia do magazynowania energii. Obie organizacje podpisały ponadto strategiczną umowę na poszerzenie współpracy biznesowej.

"Sektor odnawialnych źródeł energii znajduje się obecnie na etapie szybkiego rozwoju. Z przyjemnością świadczymy usługi na rzecz SZCLOU, które jest liderem tej branży, wspierając jej rozwój w Chinach. SZCLOU przykłada dużą wagę do tego, by jego produkty odpowiadały właściwym normom, a Grupa CSA jest gotowa wnieść swój wkład w rozwój bezpiecznych produktów opartych na odnawialnych źródłach energii" - powiedział Jiang YI.

Certyfikat dla produktów SZCLOU na terytorium Ameryki Północnej stanowi potwierdzenie tego, że system magazynowania energii spełnił wymogi dotyczące wydajności i bezpieczeństwa. Jest to również wyraz starań SZCLOU na rzecz budowy silnego, konkurencyjnego sektora odnawialnych źródeł energii w Chinach. Powodem do dumy dla Grupy CSA jest fakt kontynuowania przez SZCLOU tej współpracy jako zaufanego dostawcy usług z zakresu testowania i certyfikacji odnawialnych źródeł energii.

Ponieważ Chiny to dla Grupy CSA rynek o kluczowym znaczeniu, organizacja ta będzie nadal służyć bogatym doświadczeniem i wiedzą na temat amerykańskiego rynku i międzynarodowych norm energetycznych, a także świadczyć usługi z zakresu testowania i certyfikacji z myślą o wsparciu chińskich klientów w uzyskaniu dostępu do globalnych rynków.

Grupa CSA

Grupa CSA to niezależna członkowska organizacja non-profit działająca z myślą o bezpieczeństwie, dobru społecznym i zrównoważonym rozwoju. Posiada doświadczenie i specjalistyczną wiedzę z zakresu normalizacji, rozwiązań szkoleniowych i doradczych, globalnych usług testowania i certyfikacji dla kluczowych sfer działalności gospodarczej takich jak obszary zagrożenia, usługi dla przemysłu, transportu, hydrauliki i budownictwa, medycyny, bezpieczeństwa i technologii, sprzętu gospodarstwa domowego, gazownictwa, alternatywnych źródeł energii, oświetlenia i zrównoważonego rozwoju, jak również usług z zakresu oceny produktów konsumpcyjnych. Znak certyfikacji CSA widnieje na miliardach produktów na całym świecie. Więcej informacji o Grupie CSA: http://www.csagroup.org.

Źródło: Grupa CSA

KONTAKT:

Grupa CSA

Pino Chen

tel. +86-021-54261199-822

e-mail: pino.chen@csagroup.org

CSA Group, kontakt w sprawach biznesowych

Ken Zeng

tel. kom. +86-13611717393