Najlepsi tajwańscy producenci rowerów pojawią na kieleckich targach Bike Expo

22.09.2015, 13:11aktualizacja: 22.09.2015, 13:11

Najlepsze, światowej klasy marki rowerów rodem z Tajwanu, zyskują coraz większe uznanie z uwagi na swoje zaawansowane technicznie produkty o dużej wartości dodanej.

Kielce, Polska, 22 września 2015 /PRNewswire/ - Najlepsze marki z Tajwanu, który jest kluczowym graczem światowego przemysłu rowerowego, zaprezentują swoje przełomowe produkty w dniach 24 - 26 września na kieleckich targach Bike Expo w Polsce. Jest to jedno z największych rowerowych wydarzeń targowych w Europie Środkowej i Wschodniej, gdzie na 200 stoiskach prezentowane jest ponad 400 marek z 15 krajów. Podczas kieleckich targów Bike Expo w pawilonie tajwańskiej doskonałości, zaprezentowane zostaną 34 wyróżniające się produkty rodem, od rowerów po akcesoria, a wszystko dzięki współpracy Biura Handlu Zagranicznego MOEA oraz pomocy Rady Rozwoju Handlu Zagranicznego Tajwanu (TAITRA).

Większość prezentowanych produktów to laureaci tajwańskiej nagrody doskonałości (Taiwan Excellence Award). Są to produkty uznane za doskonałe w kategoriach badań i rozwoju, projektu, jakości, marketingu i "wyprodukowane na Tajwanie", które otrzymały tajwańską nagrodę za doskonałość oraz pozwolenie Ministerstwa Spraw Gospodarczych Tajwanu na oznaczenie tajwańskim znakiem doskonałości. Każdy z powyższych pięciu wskaźników jest równie ważny, jednak każdy z nich jest oceniany w odniesieniu do wartości innowacyjności, czyli standardu, który jest wśród nich najważniejszy.

Na kieleckim Bike Expo, pojawi się szeroki wachlarz najlepszych tajwańskich rowerów. Merida pokaże swój nowy Ninety-Six, kompletnie przebudowany rower z pełnym zawieszeniem, którego korzenie sięgają głęboko w historię przełajowego Pucharu Świata. Giant zaprezentuje Glory Advanced 27,5 oraz zupełnie nowy DH racer, zaprojektowany od początku jako innowacyjny w odniesieniu do sztywności, masy oraz ogólnej wydajności. Nowa geometria ramy została dopracowana, przetestowana i sprawdzona przez profesjonalistów w najbardziej wymagających warunkach. BESV pokaże swój PS1, wspomagany pedałami rower elektryczny, który jest doskonałym rozwiązaniem dla jeżdżących po mieście, zapewniającym najpłynniejszą jazdę, zarówno w czasie codziennych dojazdów do pracy, jak i wyjazdów w czasie wolnym.

Podczas targów w Kielcach zaprezentowana zostanie też duża ilość akcesoriów. Qbicle, firma znana z ciekawych innowacji, pokaże błotniki Tangent. Kiedy robi się mokro i brzydko, błotniki Qbicle Tangent ochronią rowerzystę przed tylnymi rozbryzgami wody i zapobiegną formowaniu się znajomego czarnego paska brudu z drogi na plecach. Holux pokaże swój mierzący rytm serca smartwatch. To nowe urządzenie do noszenia łączy w sobie najnowszą technologię monitorowania czynności organizmu, eliminując odchylenia w obliczeniach powodowane przez ruch i wibracje oraz zapewniając bezustanny pomiar rytmu serca.

Tajwan jest jednym z najlepszych na świecie producentów rowerów, który dostarcza i eksportuje szeroki wachlarz kompletnych rowerów, części i akcesoriów. Według danych Tajwańskiego Towarzystwa Rowerowego (TBA), od stycznia do kwietnia 2015, w stosunku do tego samego okresu w roku 2014, liczba wyeksportowanych kompletnych rowerów zwiększyła się o 13,9%, a całkowita wartość eksportu także wzrosła o 10,1% do 599 milionów USD. Unia Europejska pozostaje największym importerem tajwańskich rowerów, pochłaniając eksport wielkości 2,08 miliona sztuk lub 55,44% całkowitej wartości eksportu w roku ubiegłym. Natomiast w pierwszych czterech miesiącach roku 2015 na rynki europejskie trafiło już 883 000 rowerów z Tajwanu, co daje 25% wzrost w porównaniu do tego samego okresu w poprzednim roku.

Rada Rozwoju Handlu Zagranicznego Tajwanu (TAITRA) została założona w roku 1970, aby promować handel zagraniczny Tajwanu i konkurencyjność na rynkach światowych. Przez ostatnie 40 lat, TAITRA odegrała kluczową rolę w rozwoju tajwańskiej gospodarki. TAITRA jest finansowana wspólnie ze środków rządowych oraz składek stowarzyszeń handlowych i upatrywana przez świat jako biznesowe wrota Tajwanu dla międzynarodowej społeczności biznesowej. Aby uzyskać więcej informacji zapraszamy na stronę: http://www.taiwantrade.com.tw/.

Uznana marka innowacji i wartości dodanej, czyli nagroda Taiwan Excellence jest najwyższym wyróżnieniem przyznawanym produktom, które łączą w sobie tzw. "innowartość". Wybory laureatów nagrody Taiwan Excellence odbywają się od roku 1993. Zwycięzcy Taiwan Excellence nie tylko prezentują najbardziej rewolucyjne produkty o najwyższej jakości i najwyższej wartości dodanej wyprodukowane na Tajwanie, ale także są ucieleśnieniem unikalnego tajwańskiego geniuszu wykorzystania innowacji do tworzenia wartości dodanej w projektowaniu i produkcji nowoczesnych produktów. Aby uzyskać więcej informacji zapraszamy na stronę: http://www.taiwanexcellence.org/.

Źródło: TAITRA

KONTAKT: